Güney Kore'de Türk Somonuna Yogun Ilgi
Dogu Karadeniz Ihracatçilar Birligi (DKIB), tescilli markasi “Turkish Salmon from Black Sea” ile Uzakdogu’da su ürünleri sektörünün önemli fuarlarindan olan Busan International Seafood & Fisheries Expo fuarina katildi. Fuarda Türk somunu yogun ilgi gördü.

Bölgenin su ürünleri sektöründeki tüm ürünlerinin tanitimini yapan DKIB, “Turkish Salmon from Black Sea” tescilli markasi altinda bölgedeki Türk Somonu üreticilerinin ürünlerini sergiledi. Tadim etkinliklerinin düzenledigi fuarda DKIB personeli, fiyat avantaji ve lezzeti ile Norveç Somonunun en büyük rakibi olan Türk Somonu konusunda merakli müsterilerin sorularini yanitladi. Fuar ziyareti için Busan’da bulunan DKIB Su Ürünleri UR-GE Projesinin katilimci firmalari da standi ziyaret eden ithalatçi firmalar ile birebir is görüsmesi yapti.
Fuarla ilgili degerlendirmelerde bulunan Dogu Karadeniz Ihracatçilar Birligi Denetim Kurulu üyesi Ilker Yildirim, Vietnam, Japonya, Çin ve Tayland gibi birçok pazarda Türk Somonunun bilindigine dikkat çekerek, “DKIB Su Ürünleri UR-GE projesi katilimcilari olarak kümeleme çalismalarinin sonucunda bir güç birligi olusturduk ve DKIB’in de katkisiyla önemli bir marka olusturarak farkindalik sagladik. Geçen yil Ispanya-Barcelona’da gerçeklestirilen Seafood Expo Global’de tüm dünyaya markamizin lansmanini yapmis ve çok güzel geri dönüsler almistik. Bu etkiyi Uzak Dogu pazarlarinda da sürdürmek için bu kez rotamizi Güney Kore’ye çevirdik. Vietnam, Japonya, Çin ve Tayland gibi birçok pazarda Türk Somonu gayet iyi biliniyor. Ancak Güney Kore dünyada en fazla su ürünleri ithalati gerçeklestiren 5. ülke olmasina ragmen bu ülkeye balik ihracatimiz oldukça kisitli. Bu nedenle Uzak Dogu pazarindan yogun ziyaretçi alan Busan Uluslararasi Su Ürünleri ve Balikçilik Fuarinda genel olarak Uzak Dogu ülkelerinin tamamini ancak özellikle de Güney Kore’yi hedefledik. Baligimizin tadina bakan her müsterinin Türk Somonunu çok begendigini ifade etmesi, kisa zaman içinde Güney Kore pazarinda da önemli yol kat edecegimizi gösteriyor. Yaptigimiz bu basarili tanitim faaliyetleri ile Türk Somonunun tüm dünya sofralarina ulasmasi için önemli bir asama kat ettigimizi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
Yildirim, gerek fuar katilimlari, gerek yurtdisi ticaret heyetleri, gerekse teknik inceleme gezileri ile “Turkish Salmon from Black Sea”yi bir dünya markasi yapmaya kararli olduklarini ifade etti.
