Gazetecilerden Basaksehir'de Unutulmaz Sohbet

Basaksehir’de, Kiraathane Sohbetleri’ne bu hafta misafir olan gazeteci Ismail Halis ve Ismail Kiliçarslan, gençlik ve Müslümanlik üzerine adeta ders niteliginde keyifli sohbet gerçeklestirdi.

Gazetecilerden Basaksehir'de Unutulmaz Sohbet
Basaksehir Belediyesi kültür sanat sezonunun en sevilen programlarindan Kiraathane Sohbetleri, Basaksehirlilerin yogun ilgisiyle sürüyor. Etkinlige bu hafta gazeteci Ismail Kiliçarslan konuk oldu. Moderatör Ismail Halis ve Ismail Kiliçaslan, Basaksehir Millet Kiraathanesi’nde unutulmaz bir sohbete imza atti.

“Müslümanliginiz kamusal alanda önemli”

Gençlerle bir araya geldiginde gerçeklestirdigi sohbetlere dikkat çeken Kiliçarslan, “Gençlere soruyorum; 5 vakit kiliyor musun? Kiliyoruz, diyorlar. Çok güzel diyorum. Bütün bunlarin beni alakadar eden yani ne? Hiç! Bütün bunlarin hepsi senin Allah ile aranda. Senin Müslümanligin bana kamusal alanda lazim. Burada bu kadar insaniz Müslümanlik çok kolay, ama ev kredisi için bankadan içeriye girerken, okulda kopya çekerken; ticarette, ahlaki seçimlerimiz nasil? Iste burada Müslümanligimiz önemli hale geliyor. Sinifinda arkadaslarin senin için giyimi kusami ile hava atmaktan hayâ eden, yalan konusmayan gibi güzel seyler söylüyor mu, önemli olan budur” seklinde konustu.

Kiliçarslan, ticarette dogruluk üzerine basindan geçen bir olayi da söyle anlatti:

“Bundan iki buçuk sene önce Kahramanmaras’ta bir baharatçiya girdim. Agabey buranin cevizli sucugu meshurmus var mi, dedim. Adam, bende yok ama baska dükkandan da alma, dedi.

Agabey neden, dedim. Ben bu mevsimde satmam. Eylül ve kasim aylarinda olur. Onun disinda yapilanlar sunidir, marketten al daha iyi. Ben de satarim günde 20 kilogram satsam, evime 400 lira götürürüm ama o da haram olur, dedi.

Kahramanmaras’a gittigimde dükkanina gider, çayini içer ve duasini alirim.”
Kaynak: İHA