Bilecikli Çocuklardan Atatürk'e Mektup

10 Kasim Atatürk’ü Anma günü dolayisiyla bir araya gelen çocuklar, Anitkabir’e göndermek üzere Atatürk’e mektup yazdi.

Bilecikli Çocuklardan Atatürk'e Mektup
Bilecik Belediyesi Yasayan Sehir Müzesi’nde gerçeklestirilen programa katilan Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, çocuklarla birlikte Ata’ya mektup yazdi, daha sonra PTT subesine giderek mektuplari gönderdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemlerini kelimelere döken çocuklar daha sonra yazdiklari mektuplari okudular.Çocuklarin yazdigi ifadeleri büyük bir begeniyle dinleyen Baskan V. Subasi ve ögretmenleri çocuklari alkislayarak, onlari tebrik etti.

‘’Atatürk hepimizin en büyük degeridir’’

Çocuklara hitaben kisa bir açiklama yapan Baskan V. Subasi, ‘’Sevgili çocuklar, yarin 10 Kasim. Mustafa Kemal Atatürk hepimizin en büyük degeri. Hepinizin Atatürk’ü çok sevdigini biliyorum. Çünkü Atatürk’ün biz kadinlar ve siz çocuklara çok büyük armaganlari olmustur. Örnegin biz kadinlara seçme ve seçilme hakkini vermeseydi ben su an belediye baskani olamazdim. Sizler de bu siralarda özgür ve rahat yasayamazdiniz. Üstelik biz kadinlara seçme ve seçilme hakkini verirken bu haklar çogu ülkede yoktu. Hep birlikte onun devrim ve ilkelerine sahip çikmaliyiz’’ ifadelerini kullandi.

Daha sonra PTT subesinde siraya giren ögrenciler, yazdiklari mektuplari Anitkabir’e ulastirilmasi amaciyla görevlilere teslim etti. Baskan V. Subasi’nin çocuklara Nutuk kitabi hediye ettigi program, Baskan V. Subasi ve çocuklarin hatira fotograflari çektirmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA