Artvin'de 96 Yasindaki Kore Gazisi Her 10 Kasim'da Atatürk'ün Huzurunda

Artvin’de yasayan 96 yasindaki Kore Gazisi Ahmet Sezgin, her 10 Kasim’da Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeli önünde saygi durusunda bulunuyor.

Artvin'de 96 Yasindaki Kore Gazisi Her 10 Kasim'da Atatürk'ün Huzurunda
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84. yil dönümünde Artvin’de saygiyla anildi. Artvin’de 22 metre yüksekligi ile Türkiye’nin en büyük Atatürk heykelinin yer aldigi Atatepe’ye Türk bayragi ile gelen 96 yasindaki Kore Gazisi Ahmet Sezgin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yildönümünde saygi durusunda bulundu.

Ahmet Sezgin, ilerleyen yasina ragmen, eline aldigi Türk bayragiyla Artvin’deki Türkiye’nin en büyük Atatürk Aniti’nin önüne geldi. Her 10 Kasim’da Atatürk Aniti’ni ziyaret eden Sezgin, Atatürk’ün ruhunu sad etmek için manevi huzuruna geldigini söyledi.

Sezgin, “Atamizin yaptiklarini büyüklügünü anlatmaliyiz. Onun yaptiklarini unutmamiza imkan yok. Türkiye’yi canlandiran, Türkiye yapan insandir o. Atatürk ve silah arkadaslarina, yaptigi fedakarliklarina tesekkürlerimizi ifade etmek için her sene bu yasta buraya çikiyoruz. Ruhu sad olsun" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Türk Kizilay Artvin Subesi Genç Kizilay ve Artvin Çoruh Üniversitesi Genç Kizilay Toplulugu üyeleri de Türkiye’nin en büyük Atatürk heykeline çikarak saygi durusunda bulundular.
Kaynak: İHA