Üniversite Ögrencilerine Kumas Boyama Uygulamali Gösterildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü’nde Ögretmenim Sanat ve Hobi Merkezi Cadence Art Egitimcisi Gülden Kurtaran tarafindan kumas desenlendirme ve boyama workshopu yapildi.

Üniversite Ögrencilerine Kumas Boyama Uygulamali Gösterildi
GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarimi Bölümü Konfeksiyon ve Giyim Atölyesi’nde gerçeklestirilen workshopa, fakülte ögrencileri ve akademisyenler katildi.

Tekstil ve Moda Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Ebru Çoruh, kumas yüzeyini renklendirme, desenlendirme ve tasarim yapmak amaciyla farkli teknikleri kullanilarak ögrencilere uygulamali olarak gösterildigini söyledi.

Egitimci Gülden Kurtaran kumas sivi boyalari, sprey boyalari, kumas transfer kagitlari, stencil, pasta rölyef ve firça kullanilarak pamuklu ve polyester kumas üzerine tasarim elemanlari ve ilkeleri kullanilarak tasarim yaptiklarini söyledi.

Tekstil ve Moda Tasarimi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Avcioglu Kalebek ise “Moda tasarimi ögrencilerinin egitimlerine ek olarak yapilacak en büyük fayda uygulamali etkinlikler düzenlemektir. Ögrencilerimizi ne kadar farkli etkinliklerle besleyebilirsek o kadar donanimli mezun etmis oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA