Sinop'tan 38 Kisi Kutsal Topraklara Ugurlandi

Sinop’tan umre ziyareti için kutsal topraklara giden 38 kisi Mekke-i Mukerreme’ye dualarla ugurlandi.

Sinop'tan 38 Kisi Kutsal Topraklara Ugurlandi
Diyanet Isleri Baskanligi Umre Organizasyonu ile Sinop’tan normal yürüme mesafeli, 6. turda umre ibadetini yapmak üzere Sinop Il Müftülügü’nün öncülügünde 38 kisilik umre gurubu kutsal topraklara dualarla ugurlandi.

Kefevi Camii önünde yapilan program Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Okunan ilahi ve kasidelerin akabinde yakinlari ile vedalasan umreciler Sinop havaalanina intikal ettirildi. Sinop Il Müftüsü Mustafa Düzgüney havalimanindaki umrecilere “Buyur Allah’im buyur, emrine âmâdeyim. Senin esin benzerin yoktur parolasiyla mübarek beldelere gitmek üzere yolculuga çikiyoruz. Buradan önce Mekke-i Mukerreme’ye gideceksiniz. Oradan da Medine-i Münevvere’ye geçip Rasülüllah (s.a.v.) Efendimize misafir olacaksiniz. Rabbim vazifelerinizi kolaylikla yerine getirmeyi nasip eylesin. Oradaki kazanimlarinizi da hayatiniz boyunca devam ettirmeye gayret gösterecegiz. Gecesi gündüzü ibadetle olan bir mekana gidiyorsunuz. Orada bütün namazlarimizi imkanlar nispetinde Beytullah’in karsisinda kilmaya gayret edelim. Cemaate yetisemeseniz bile namazlarini yine Kabe-i Muazzama’da kilin. Sizlerden bizim istirhamimiz Beytullah’da Cenab-i Hakk’a Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendimize ve güzide Sahabelerine bizlerinde selam ve hürmetlerini arz edin. Mescid-i Haram’da, Cenab-i Hak’ka misafiri oldugunuz zaman dualarda bizleri unutmamanizdir. O dualariniz arasina Vatanimizi , milletimizi, tüm Müslümanlari dahil etmeyi unutmayalim. Grup Hocaniz Kefevi Camii Imam Hatibi Ekrem Ünal çok tecrübeli ve yapilacak vazifeleri bilen bir hocamizdir. Ama bazen görevlilerimizi asan is ve isleyisler olacaktir. Bu gibi durumlarda sizler sabredeceksiniz. Malum orada ibadetlere ve güzel hasletlere kat kat sevap verildigi gibi kabahatler de o derece yazilmaktadir. Cenabi Hak rizasina muvafik ibadetler yaptirarak umre görevimizi ifa etmeyi, Rasulüllah (s.a.v.) Efendimizi ve Sahabe-i Kiram Hazaratini ziyaret ederek salimen sevdiklerinize dönmeyi nasip eylesin” dedi.

Il Müftüsü Düzgüney’in yapmis oldugu duanin akabinde umreciler mübarek beldelere gitmek üzere Sinop’tan Istanbul’a, Istanbul’dan Cidde’ye gideceklerdir.

15 günlük umre ziyareti dahilinde ilk olarak Mekke-i Mukerreme’ye , ardindan da Medine-i Münevvere’ye geçecek olan umrecilerin 17 Kasim 2022 Persembe günü Istanbul aktarmali Sinop’a gelecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA