Silvan'da Ilk Kez KPSS Ortaögretim Sinavi Yapilacak

Diyarbakir’in Silvan ilçesinde, bu yil ilk kez KPSS ortaögretim sinavi yapilacak olup sinav öncesinde KPSS koordinasyon kurulu toplantisi gerçeklestirildi.

Silvan'da Ilk Kez KPSS Ortaögretim Sinavi Yapilacak
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan 6 Kasim 2022 tarihinde yapilacak Kamu Personel Seçme Sinavi (2022 KPSS Ortaögretim) için Silvan Kaymakamliginda gerçeklesen toplantida, KPSS’de sinav öncesi ve sinav günü alinacak tedbirler, adaylarin sinava girecekleri okul ve binalarin güvenligi, ulasim, trafik ve görevli kurumlar arasindaki koordinasyon konularinda degerlendirmelerle ilgili kararlar alindi. Toplantiya Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Hasan Uguz Baskanliginda, ÖSYM Silvan ilçe koordinatörü Prof. Dr. Sedat Ilhan ve kurum amirleri katildi.

Toplanti sonrasi açiklama yapan Silvan ilçe ÖSYM koordinatörü Prof. Dr. Ilhan, 2022-KPSS ortaögretim sinavi öncesi, sinavin yapilacagi binalarda güvenligin saglanmasi, bu yönde alinacak tedbirler, adaylarin sinav binalarina ulasimi, sorularin sinav binalarina nakli, ilçe sinav merkezinde sinav öncesi ve sonrasinda alinacak önlemlerle ilgili görüs alisverisinde bulunuldugunu söyledi.

Toplam 4 binada gerçeklesecek sinav için ÖSYM Ilçe Sinav Merkezi Koordinatörlügü olarak tüm tedbirlerin alindigini belirten Prof. Ilhan, “06 Kasim 2022 Pazar saat 10.15’de yapilacak ve toplamda 985 aday sinava girecek. Nüfus cüzdanlarini kaybedenler veya yeniden çikarmak isteyen adaylar için, Ilçe Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügü 06 Kasim 2022 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasinda açik olacaktir. Adaylarin sinav günü sabah sinav binasina alinacagi son saat 10.00’dur. Bu saatten sonra sinav binasina adaylar kesinlikle alinmayacaktir. Adaylarin sikinti yasamamalari için bu hususlari dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir. Sinava girecek olan tüm adaylara basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA