Siirt'te 120 Yayinevinin Katilimiyla Baslayan Fuar Okurlariyla Bulustu

Siirt’te 7’nci kez düzenlenen Kitap Fuari, okuyuculara kapilarini açti.

Siirt'te 120 Yayinevinin Katilimiyla Baslayan Fuar Okurlariyla Bulustu
Siirt Valiligi ev sahipliginde, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürlügünün katkilariyla Siirt Belediyesinin destek verdigi, 7 gün sürecek olan ve ’Bir Kitaptir Siirt, Üç Dilde Yazilan’ sloganiyla 7’nci Siirt Kitap Fuari kapilarini okurlara açti.

Kent merkezinde bir alisveris merkezinde (AVM) yapilan itap fuari açilisina Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak çesitli sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Açilis konusmasini yapan Vali Hacibektasoglu, 12 bin yillik köklü geçmisi, zengin tarihsel birikimi, dogal güzellikleri ve inanç turizmiyle, hosgörünün ve sevginin barisla yogruldugu, içinde farkli dillerin ve kültürlerin bin yildir baris ve kardeslik içinde yasadigi huzur ve kardeslik sehri Siirt’te, her geçen yil daha da geliserek, bir kültür söleni kimligini kazanan kitap fuarinin, gelecege emin adimlarla ilerledigini söyledi.



Vali Hacibektasoglu, “Binlerce yillik tarihi mirasindan aldigi ilhamla, "Bir Kitaptir Siirt, Üç Dilde Yazilan" sloganiyla 2013 yilinda kitaplarin dünyasina baslatilan yolculukta büyük mesafeler kat eden Siirt kitap fuari, kutlu yolculugunu bu yil da “Her Kitap Yeni Bir Dünya” diyerek, kitapseverlerle bulusuyoruz” ifadelerini kullandi.

Siirt Üniversitesi Egitim Fakültesinde ögretim üyesi olan ve ayni zaman da yazar olan Doç. Dr. Erhan Akin, kitap fuarina ögrencilerin ilgi göstermelerine sevindigini söyledi.



Akin, “Geleneksel hale gelen kitap fuarina yogun bir katilim görüyoruz. Keyif ve onur duyuyoruz yazarlar olarak okuyucularin kitaplara ilgi duymasini. Lütfen çocuklarimiz ve kendimiz için kitap seçimine dikkat edelim. Kitaplari özenle seçelim. Toplum, birey ve aile olarak daha iyi seviyeye gelmek için lütfen okumaya tesvik edelim. Okuma ve okumayi anlama üzerine güzel bir toplum olusturalim. Unutmayalim okuyan bir nesil her zaman refaha kavusacaktir” dedi.

Aradigi kitaplari fuarda buldugunu dile getiren Yeliz Erol adli ögrenci ise, “Siirt’te kitap fuari açildi. Aradigim 3-4 kitap vardi burada buldum çok mutluyum. Siirt halkina da fuari gezmelerini öneririm” seklinde konustu.

Halime Krok adli ögrenci ise , “Siirt’te 7. kez kitap fuari açildi ve ögrenciler tarafindan çok yogun bir ilgi görünüyor. Bütün Siirt halkini davet ediyorum. Farkli farkli yazarlar, sairler kitaplarimiz var. Çok güzel bir ilgi var. Buna herkesin katilim saglamasi gerekiyor ve herkesi buraya davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA