Polis Ekiplerince 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Sunumu Yapildi

Edirne’de polis ekipleri tarafindan kadinlara yönelik "En Iyi Narkotik Polisi Anne" Projesi çerçevesinde egitim verildi.

Polis Ekiplerince 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Sunumu Yapildi
Uyusturucu ile mücadele sürecinde toplumun destegi büyük önem tasiyor. Bu çerçevede egitimlerini sürdüren polis ekipleri, okullarda, kurs merkezlerinde ve çesitli noktalarda verdigi egitimlerle toplumun bilinçli olmasina katki sagliyor.

Uzunköprü Ilçe Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri tarafindan Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksek Okulunda ve Uzunköprü Uygulamali bilimler Yüksek okulunda ögrencilerine ’En Iyi Narkotik Polisi Anne’ projesi hakkinda sunum yapildi. Yapilan sunumun yani sira ayrica ’Uyuma’ uygulamasi hakkinda da bilgi verildi.

Madde kullanimi ve bagimliliga karsi bilgilendirme yapan ekipler, madde bagimliliginin önlenmesi ve mücadele ile ilgili izlenmesi gereken yollar hakkinda sunum yapti.

Teknolojik imkânlar araciligiyla uyusturucu ile mücadelede vatandaslarda duyarlilik olusturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun sekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalici ve güçlü bir mücadele ortami olusturmak amaciyla hazirlanan ’Uyuma’ Projesi’nin bilinilirligini arttirmak adina da çalismalar devam ediyor.

’Uyuma’ Projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlügü Bilgi Teknolojileri ve Haberlesme Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan Uygulama , akilli telefonlara kolayca indirilebiliyor ve aninda bildirim yapilabiliyor. Ayrica Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Aile Içi ve Kadina Karsi Siddet ile Mücadele Büro Amirligince KADES ve Kadina El Kalkamaz brosürleri dagitilarak, Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetin önlenmesine yönelik ve KADES projesi hakkinda bilgilendirme faaliyetleri gerçeklestirilmistir. ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uygulamali Bilimler Yüksekokulu ögrencilerine yönelik konferans salonunda bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde sunum gerçeklestirilmistir. Yapilan sunumda Terör Örgütlerinin Üniversite içinde faaliyetleri ve terör örgütlerinin üye kazanma yöntemleri hakkinda da bilgilendirme sunumu yapildi.
Kaynak: İHA