PKK-YPG Derik Sabotaj Taburu Sorumlusu Ersin Sahin, MIT Tarafindan Suriye'de Etkisiz Hale Getirildi

Suriye sinir hattinda güvenlik güçlerine yönelik çok sayida silahli ve bombali eylemin talimatini veren Serdem Pir-Serhat Harun kod adli Ersin Sahin, eylem planlamasi maksadiyla bulundugu sinir hattinda Milli Istihbarat Teskilati (MIT) tarafindan etkisiz hale getirildi.

PKK-YPG Derik Sabotaj Taburu Sorumlusu Ersin Sahin, MIT Tarafindan Suriye'de Etkisiz Hale Getirildi
MIT, sinir hattinda Türkiye’ye yönelik gerçeklestirilen çok sayida terör eyleminin faili Ersin Sahin’i, eylemleri nedeniyle hedef listesine alarak, etkisiz hale getirilmesi için detayli bir çalisma baslatti. Saha ajanlarindan anlik bilgiler alan MIT, Ersin Sahin’i tespit etmesi üzerine yaptigi özel bir operasyonla, anilani etkisiz hale getirdi.

Serdem Pir-Serhat Harun kod adli Ersin Sahin kimdir

Ersin Sahin, 2014 yilinda PKK’ya katilmadan önce örgütün sehir yapilanmasi YDG-H bünyesinde faaliyet yürüttü ve çok sayida gencin örgüte katilmasi için çalisti. Anilan kirsal kadrolara katilmasi akabinde yurtiçinde Diyarbakir ve Sirnak kirsalinda sonrasinda da Irak kirsalinda silahli faaliyet gösterdi.

2017’de Suriye’ye geçerek YPG bünyesinde faaliyet göstermeye baslayan Ersin Sahin, Suriye/Haseke’de sabotaj egitimi almasi sonrasi Suriye/Derik’te Sabotaj Taburu Sorumlusu olarak görevlendirildi.

Sinir hattinda Türkiye’ye yönelik operasyonlari koordine eden, Suriye’den Türkiye’ye bombali eylem yapmak amaçli gönderilecek olan örgüt unsurlarinin seçimi, donatilmasi ve egitimi yönünde faaliyet gösteren, Suriye-Türkiye sinir hattinda, örgütün istihbarat unsurlari ile esgüdüm halinde çalisarak, sabotaj, saldiri, sizma ve aktarim tarzi çalismalarin organizasyonunda yönlendirici olarak görev alan Ersin Sahin’in etkisiz hale gelmesinin Türkiye’ye dönük eylem planlamalarina önemli bir darbe vuracagi degerlendiriliyor.
Kaynak: İHA