Parmakli Narenciye Saskina Çeviriyor

Adana’nin Kozan ilçesinde yasayan Cemal Selekoglu’nun bahçesinde bulunan parmak görünümlü narenciye görenleri saskina çevirdi.

Parmakli Narenciye Saskina Çeviriyor
Kozan’in Çukurköprü mevkiinde bulunan Sehlikzade Hasan Efendi aile müzesi bahçesinde bulunan "Buda’nin Eli" cinsi olarak bilinen narenciye parmak görünümüyle dikkat çekiyor. Tropik bir narenciye çesidi olan ve bölgede ilk kez görülen parmakli limon görünümlü narenciye kabugundaki yogun aroma ve kokusu sifa dolu bir ürün olarak biliniyor.

Internette limon çesidi olarak tesadüfen görüp diktigi limonun büyük ilgi gördügünü belirten Cemal Selekoglu parmakli limon olarak adlandirdiklari narenciyenin herkesin dikkatini çektigini ve büyük saskinlik olusturdugunu söyledi.

Kokusunun ve kabugundaki aroma ile limondan farkli oldugunu aktaran Selekoglu, ”Buda’nin Eli olarak adlandiriliyor. Bir narenciye türü, limon türevi. Ama onlardan farkli bir yapisi var. Görsellerine dikkat etmissinizdir. Hakikaten de el seklinde. Bunun diger limon çesitleri gibi içi sulu meyvesi yenen kismi yok. Fakat mide yanmasina, mide agrilarina çok iyi gelen bir narenciye oldugunu ögrendim. Onun disinda çok güzel bir aroma, koku veren özelligi var. Meyvesi de kurutulup küçük parçalara ayrildiginda çaylara aroma katmak için, bergamot gibi kullaniliyor. Görseli çok güzel. Bunu gören herkes sasiriyor. Benim bildigim kadar Kozan’da da herhalde ilk defa ben bunu getirdim. Bir tropikal bir narenciye türü. Ben internet ortaminda görmüstüm. Dedim tropikal yerde yetisiyorsa, Çukurova’da tropikal bir bölge denemek için 2 yil önce ektim. Bu yil her dali meyve doldu. Görseli insanlari sasirtiyor. Bu nasil bir sey diyorlar. Çok ilgi çekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA