Keçiören'de 'Türk Halk Müzigi Korosu Konseri' Düzenlendi

Ankara’ni Keçiören ilçesinde Keçiören Belediyesi Konservatuvari tarafindan “Türk Halk Müzigi Korosu Konseri” düzenlendi.

Keçiören'de 'Türk Halk Müzigi Korosu Konseri' Düzenlendi
Keçiören Belediyesi Konservatuvari tarafindan ilçedeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde TRT Yurttan Sesler Korosu Sefi Ömer Hayri Uzun’un sefliginde “Türk Halk Müzigi Korosu Konseri” düzenlendi.

Konserde konuk sanatçi olarak Nilgün Kizilci da sahne aldi. Birbirinden güzel ezgilerin icra edildigi gecede salonu dolduran vatandaslar keyifli anlara taniklik etti. Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un da katildigi konserde, konservatuvar korosu klasiklesmis Türk Halk Müzigi eserlerini solo ve koro performanslar sergiledi.

Baskan Turgut Altinok konserde sanatseverlere hitaben yaptigi konusmada “Keçiören Belediyemizin konservatuvari profesyoneldir. Laf olsun diye kurulmadi. Müzik ruhun gidasidir. Yasamin güzelliklerini, mutlulugumuzu, sevincimizi, acilarimizi, tarihimizi, destanlarimizi anlatir türkülerimiz. Ayni zamanda bizim hafiza kartimizdir türküler. Elden ele, dilden dile, tezeneden tezeneye yasanmisliklarin hikâyesidir. Kendi kültürümüze sahip çikacagiz. Atatürk, ‘Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ diyor. Paslanmis yürekleri cilalamak için önemli eserleri dinlemenin mutlulugunu yasiyoruz bugün. Degerli sanatçilarimiza, konservatuvarimizin degerli üyelerine ve saz ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

“Keçiörenli ne diyorsa onu yapacagiz. Biz vekiliz, patron halktir”

Bu tür maliyeti yüksek konserlerin n Keçiören’de düzenlenmesini istediklerini belirten vatandaslara seslenen Altinok, “Milyonlarca TL’ye konser düzenliyorlar sonra da para yok diyorlar. Yardimlari kestik, yardimlari artik ilçe belediyeleri verecek diyorlar. Milyarlarca bütçeleri var, para var. Bizim davet etiklerimiz TRT sanatçilari, gerçek sanatçi. Sanatin zirvesini icra ediyorlar. Biz makul olani yapiyoruz. Açilislar yapiyor, temeller atiyoruz. Küçük bütçelerle büyük eserler yapiyoruz. Saltanat, rüsvet, israf ve kötü yönetim varsa bereket olmaz. ‘Parayi nerden buluyorsunuz’ diyorlar. Ayni yerden geliyor diyorum ben de. Saglik, spor, egitim konularina da destek veriyoruz. Ben burada anketi yaptim. Keçiörenli ne diyorsa onu yapacagiz. Biz vekiliz, patron halktir. Size hizmetkâr olmaktan seref ve bahtiyarlik duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA