Gaziantep'te Yakalanan Yunan Ajana 12 Yil 6 Ay Hapis Cezasi

Gaziantep’te Yunanistan’a casusluk yaptigi iddiasiyla yargilanan ve 4 ay önce yakalanarak tutuklanan sahsa 12 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Gaziantep'te Yakalanan Yunan Ajana 12 Yil 6 Ay Hapis Cezasi
Gaziantep’te, 25 Haziran’da MIT Bölge Baskanligi ve Il Emniyet Müdürlügü’nün ortak operasyonu ile yakalanan ve Yunanistan istihbaratina çalistigi ögrenilen Muhammad Amar Ampara isimli sahis, hakim karsisina çikti. Gaziantep 2. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada tutuklu sanik Muhammad Amar Ampara ile avukati yer aldi.

"Siyasal ve askeri casusluk" suçundan 12 yil 6 ay hapis cezasi verildi

Durusmada söz alan Muhammad Amar Ampara isimli sanik, hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek hiç kimse ile bir sey paylasmadigini iddia etti. Savunmanin ardindan durusma savcisi, sanigin Yunanistan Ulusal Istihbarat Servisine (EYP) sinir güvenligiyle çalistigini, Türkiye ile ilgili bilgi aktardigini, cep telefonunda yapilan incelemede benzer konularda mesajlasmalarin tespit edildigini belirterek cezalandirilmasini istedi. Taraflarin açiklamalarinin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Muhammad Amar Ampara’ya "siyasal ve askeri casusluk" suçundan 12 yil 6 ay hapis cezasi vererek tutuklulugunun devamina karar verdi.

Ne olmustu

Gaziantep MIT Bölge Baskanligi ile koordineli olarak çalisan Gaziantep Emniyet Müdürlügü TEM Sube ekipleri, 25 Haziran 2022 tarihinde, Yunanistan Ulusal Istihbarat Teskilati (EYP) ile istihbari iliskiler içerisinde oldugu, EYP’nin talimatlari dogrultusunda arastirmalar yaptigi ve Türkiye’nin sinir güvenligini ilgilendiren bilgileri derleyerek Yunanistan istihbaratina aktardigi tespit edilen Muhammed Amar Ampara isimli Yunanistan vatandasini düzenlenen operasyonla yakalamisti. Ampara, sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA