Esgin Açiklamasi 'Bogaz Yolu, 50 Yil Sonra Yenilendi'

Türkiye’nin dogal güzelliklerle dolu longoz ve ihlamur ormanlari ile deniz sahiline ulasan Bursa’nin Karacabey ilçesine bagli Bogaz yolu, 50 yil sonra yenilendi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Bölgemizin hem turizmine katki saglayacak hem kirsal mahallelerine güvenli ulasimi saglayan yolumuzu yenilemek, AK Parti iktidarimiza nasip oldu" dedi.

Esgin Açiklamasi 'Bogaz Yolu, 50 Yil Sonra Yenilendi'
Bursa’nin Karacabey ilçesine bagli Bogaz bölgesi, Türkiye’nin en uzun sahil seridinin yani sira üç yüz kus türüne ev sahipligi yapan longoz ormanlari ve ihlamur ormanlarini bünyesinde barindiriyor. Karacabey’den sahil seridine uzanan 30 km’lik yolun yapimi 1960 yilinda baslamis, 1980 yilinda ise asfaltlanmisti. Bölgedeki 20 kirsal mahalleye ulasimi saglayan yol, yerli ve yabanci turistlerin yogun kullanimindan dolayi zaman içinde yetersiz kalmaya basladi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, yogun çalismalar sonucunda yolun genisletilerek asfaltlama isleminin yapildigini söyledi.

Bölgeye bir de güvenli ulasim için çevre yolu kazandirdiklari ifade eden Esgin, AK Parti Ilçe Baskani Ertem Iscan, Karacabey Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Vural ve bölgedeki muhtarlarla birlikte yolun tamamlandigini su sözlerle aktardi:

"Bugün Bursa’miz için Karacabey’imiz için mutlu bir gün. Birkaç yildir üzerinde çalistigimiz Karacabey Bogaz yolumuz yillardir çok büyük bir beklentiydi. Bunu bitirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz.

Su an; Bogazköy mevkiindeyiz. Bogazköy’ün içinden daha önce bu yol geçiyordu. Çok sayida vatandasimizin can kaybina ve sakat kalmasina neden olmus müessif kazalarin yasandigi bir bölgeydi. Buraya çevre yolu kazandirarak turizm bölgesine ulasimi modern ve güvenli hale getirdik.

Karacabey Bogaz yolu dedigimizde, biz sadece bu bölgedeki 20 kirsal mahalleye giden bir yol olarak görmüyoruz. Bu yol ayni zamanda Karacabey’in 20 kilometrelik sahil seridine uzaniyor. Bölgemiz çok önemli bir turizm merkezi ve bugüne kadar sadece bölge insanimiza hizmet vermis olan bir yerdi. Bunun yani sira dünyanin en güzel ihlamur ormanlarindan birisi Karacabey’de. Bunun yani sira Karacabey longozu, küçük longoz ve büyük longoz olarak biliyoruz ve ülkemiz için de son derece önemli bir turizm destinasyonu. Türkiye’deki üç longozdan birisi ve üç yüz kus türünün burada var oldugunu, yasadigini göz önüne getirirsek ne kadar önemli bir turizm merkezine bu yolun hizmet ettigini daha iyi anlamis anlamis olacagiz. Yol medeniyet demektir. Bu yolun bitirilmesinin anlamini en iyi bu bölgede yasayan hemserilerimiz biliyor. Yolumuz özellikle yaz aylarinda çok büyük bir yogunlugun yasandigi bir bölgeye hizmet ediyor. Bunun yani sira tabii Karacabey, bu bölgede önemli bir ulasim aginin merkezi konumuna geçiyor.

Özellikle Istanbul ve Izmir’in arasindaki otoyolda önemli bir kavsak noktasi, Karacabey. Otobandan itibaren yaklasik 15-20 dakikalik bir yolculukla denize ulasmak mümkün olacak. Yani bu su demek. Istanbul’dan yola çikan bir vatandasimiz yaklasik bir buçuk saatlik bir yolculukla Karacabey Bogazi’na ulasmis olacak. Istanbul ve Izmir’in orta noktasi olarak buranin konumlandigini düsünürseniz ne kadar önemli oldugunu bir kez daha görmüs olacagiz.

Bogaz yolunun tamamlanmasi noktasinda emegi geçen Karayollari 14. Bölge Müdürlügümüze, Bursa Büyüksehir Belediyemize, Karacabey Belediyemize, destekleri ve katkilari için Muhtarlarimiza ve süreci yakindan takip eden AK Parti siyasi kadrolarimiza ve tabii ki burada bu yol yapim çalismalari esnasinda bu çalismaya destek veren çok kiymetli Karacabeyli hemsehrilerimize ben yürekten tesekkür ederim."
Kaynak: İHA