Elon Musk, Twitter Yönetim Kurulunu Feshetti

ABD’li is insani Elon Musk, 44 milyar dolara satin aldigi Twitter’in yönetim kurulunu feshederek sirketin tek yöneticisi oldu.

Elon Musk, Twitter Yönetim Kurulunu Feshetti
Dünyanin en zengin insani, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’in yönetim kurulunu feshetti. ABD Menkul Kiymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapilan bildirime göre sosyal medya platformu Twitter’i 44 milyar dolara satin alma sürecini tamamlayan Elon Musk, sirketin "tek yöneticisi" oldu. SEC raporuna göre Suudi Arabistan Krali Salman bin Abdülaziz’in yegeni Suudi Prens Alwaleed bin Talal’in da Twitter’in en büyük ikinci hissedari oldugu görüldü.



Ilk olarak 4 üst düzey ismin isine son vermisti

Öte yandan, geçtigimiz hafta satin alma sürecini tamamlayan Musk, Twitter CEO’su Parag Agrawal, Mali Isler Direktörü (CFO) Ned Segal, hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde ile genel danisman Sean Edgett’in isine son vermisti. Musk 4 ismi, platformdaki sahte hesaplarin sayisi konusunda kendisini ve Twitter yatirimcilarini yaniltmakla suçlamisti. Musk’in Twitter’in CEO’su olmayi ve ayrica kullanicilar üzerindeki kalici yasaklari kaldirmayi planladigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA