Çin'de Sayisal Loto Talihlisi, Ailesine 30 Milyon Dolar Kazandigini Söylemeyecek

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde sayisal loto tahlihlisi, kibirli ve tembel hale geleceklerinden endise duydugu için ailesinden 30 milyon dolar kazandigini gizleyecek.

Çin’in Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nde, kimligini gizli tutan bir kisi sayisal loto ödülü için aldigi 40 bilette ayni 7 numarayi isaretledi. Sonuçlarin açiklanmasinin ardindan 80 yuan’a (11 dolar) aldigi 40 biletten 30 milyon dolar kazanan kisi, ödülünü almaya kimligini gizli tutmak için çizgi film karakteri kostümü giyerek geldi. Ailesinin kibirli ve tembel hale geleceginden endise duydugu için ödülü kazandigini gizleyecegini ifade eden talihli, "Esime ve çocuguma söylemedim. Kendilerini diger insanlardan daha üstün görebileceklerinden ve gelecekte çok çalismamalarindan endiseliyim" dedi.

Daha önce de sayisal lotodan ufak meblalar kazandigini ifade eden kisi, "Sayisal loto biletlerini hobi olarak aliyorum ve ailem bu durumu önemsemiyor. Ayrica çok fazla para harcamiyorum ve sayisal loto bana bir umut isigi sagliyor" açiklamasinda bulundu. Sayisal loto tahlihlisi parayi nasil degerlendirecegine dair henüz bir plan yapmadigini da sözlerine ekledi. Para ödülünden 5 milyon yuan’i yardim kuruluslarina bagislayan kisiye vergi kesintisinin ardindan 24 milyon dolar (171 milyon yuan) kaldi.
Kaynak: İHA