Bingöl Devlet Hastanesine 10 Ayda 597 Bin 751 Hasta Müracaat Etti

Bingöl Devlet Hastanesi Hasta Haklari Birimi Sorumlusu Hüseyin Asan, “Bingöl Devlet Hastanesi, sene basindan bu aya kadar gelen vatandaslara hizmet noktasinda acil birimine 189 bin 340 hasta, yatan hasta sayimiz 12 bin 52, polikliniklere müracaat eden hasta sayimiz 396 bin 359, toplamda ise 597 bin 751 hasta hastanemize müracaat etmis” dedi.

Bingöl Devlet Hastanesine 10 Ayda 597 Bin 751 Hasta Müracaat Etti
Bingöl Devlet Hastanesi’nde ’Hasta Haklari’ etkinligi düzenlendi.

Hastane konferans salonunda Hasta Haklari Biriminin düzenlenen etkinlige Bashekim Uzm. Dr. Ramazan Gengörü ve Hasta Haklari Birim Sorumlusu Hüseyin Asan, hastane idaresi, saglik, temizlik ve güvenlik personelleri katildi.

Bashekim Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, hasta haklarinda amaçlarinin çalistiklari birimlerde hizmet kalitesini arttirarak insan onuruna yakisir bir sekilde hizmet vermek oldugunu söyledi.

Gengörü, ’’Hasta haklari önemli bir konu; sadece bir birim olarak düsünmemek lazim. Bu sadece vatandasi degil bizleri de ilgilendiren bir konu. Bizler de çocuklarimiz ve yakinlarimiz da hastalaniyor ve farkli hastanelere gidebiliyoruz. Orada yasadigimiz bir sikintida birimlere basvurup talep ve sikayetlerimizi iletiyoruz. Dolaysiyla hastalara ve yakinlarina bu titizlikle davranmamiz lazim. Hastanemizde genel itibari ile yaklasimlardan memnunum. Bazi aksakliklar olsa da gerek temizlikte gerek hemsirelerimizde ve gerekse de güvenlik hizmetlerimizden memnunuz. Son iki yilla beraber özellikle son alti ayda daha iyiye dogru gidiyoruz. Insallah personel takviyeleri ile beraber daha kaliteli hizmet verecegiz. Dolayisiyla burada hepimize çok büyük isler düsüyor. Simdiye kadar çok majör bir hadise yasamadik. Hastalar genelde haklarini hastanemizde arayabiliyorlar’’ diye konustu.

Hasta Haklari Birimi Sorumlusu Hüseyin Asan ise hasta haklarinin özerk bir birim oldugu vurgusunu yapip, Bingöl Devlet Hastanesine ait yil içindeki hizmet ve sikâyet verilerini kamuoyuyla paylasti. Asan, "Bingöl Devlet Hastanesi, sene basindan bu aya kadar gelen vatandaslara hizmet noktasinda acil birimine 189 bin 340 hasta, yatan hasta sayimiz 12 bin 52, polikliniklere müracaat eden hasta sayimiz 396 bin 359, toplamda ise 597 bin 751 hasta hastanemize müracaat etmis. Refakatçileri hariç. Bu gelenlerin içerisinde bizim hasta haklari birimi olarak baktigimiz alanla ilgili toplam gelen sikayet sayisi bin 304. Yani yil içinde 500 kisiden bir kisi sikayet etmis durumda. Hizmetlerimizin begenilmemesi rakamlari olarak gayet dogal ve uygunluk arz etmekte’ seklinde konustu.

Programda hizmetlerinden ötürü saglik, güvenlik, veri giris ve temizlik personellerine tesekkür belgeleri ve plaket verildi.

Kaynak: İHA