Baskan Gültak Açiklamasi 'Borç Ödüyor, Hizmet De Üretiyoruz'

İçel’in merkez Akdeniz ilçe Belediye Baskani Mustafa Gültak, 2019 yili yerel seçimlerinin üzerinden geçen 3 buçuk yilda gerçeklesen, Akdeniz ve İçel’i degistiren hizmet ve projeleri, AK Parti Il ve Ilçe Gençlik Kollari yönetimi ve üyelerine anlatti. Gültak, "Geçmis yönetimin biraktigi borcu ödüyor, hizmet de üretiyoruz” dedi.

Baskan Gültak Açiklamasi 'Borç Ödüyor, Hizmet De Üretiyoruz'
“Çalisan Akdeniz/2022 Yili Bilgilendirme Toplantisi” adiyla bir otelin salonunda düzenlenen toplantida gençlere hitap eden Baskan Gültak, isçi dostu bir yönetim anlayisi ile hareket ettiklerini söyledi, siyasi görüsü nedeniyle hiç kimseyi ötekilestirmediklerini ifade etti.

Belediyenin sirket personeline 16 bin 100 TL tutarinda maas promosyonu kazandirdiklarini belirten Gültak, "Bu tutar, İçel’de hatta Türkiye’de ilklerden biridir. Yakinda insallah, belediyemizde çalisan memurlarimiza da bir müjde verecegiz” dedi.

Gençlerin yönelttigi bazi sorulari da yanitladigi sunumunda Gültak, önceki yönetimi elestirdi.

Belediyenin gelir-gider ve borç tablosunu paylasan Gültak, "Onlar, belediyeyi borçlu biraktilar. Biz ise hem bu borçlari kapatiyoruz bir de bir sürü is yapiyor, hizmet üretiyoruz” diye konustu.

Gültak, ilçeye bagli mahallelerde gerçeklestirilen yenileme çalismalarini da tek tek anlatarak, yakin geçmiste terör olaylari ve uyusturucu ile gündeme gelen Akdeniz’i, bugün kültür, sanat, spor ve festivallerle anilan bir ilçeye dönüstürdüklerinin altini çizdi. İçel’de, amatör spor kulüplerine nakdi destek veren ilk belediye olduklarina da dikkat çeken Gültak, sonrasinda diger belediyelerin de bu destegi nakdiye dönüstürdügüne isaret etti. Gültak, “Sagladigimiz bu destek sayesinde Akdeniz’de 2019 yilinda 31 olan amatör spor kulübü sayisi, 2022 yilinda 61’e çikti. Anladik ki Toroslar, Yenisehir ve Mezitli’deki amatör spor kulüpleri, bu destekten faydalanabilmek için ikametgâhlarini Akdeniz’e tasiyorlar” seklinde konustu.

Akdeniz’e ilk kez sicak ve soguk asfalt üretecek son teknolojiye sahip bir plent kazandirdiklarina da isaret eden Gültak, belediyenin bundan sonra kendi imkanlariyla asfalt ihtiyaci olan mahallelere bu hizmeti ulastiracagini söyledi.

Geçmiste birilerinin yaptigi gibi halki asla aldatmadiklarini, sadece dogrulari ve gerçekleri söylediklerini ifade eden Gültak, “Akdeniz Belediye Baskanligi’na aday oldugumuzda 3-5 inanan insanla yola çiktik. Seçimi alacagimiza kimse inanmiyordu ama aldik. Hayatimdaki kuralim sudur; inandigim bir seyi gerçeklestirmek için sonuna kadar mücadele eder ve asla yilmadan çalisirim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA