Bakan Dönmez Açiklamasi 'Birçok Ülke Is Birligi Teklifinde Bulunuyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, birçok ülkenin Türkiye’ye is birligi teklifinde bulundugunu ifade etti.

Bakan Dönmez Açiklamasi 'Birçok Ülke Is Birligi Teklifinde Bulunuyor'
Bakan Dönmez, Abu Dabi Uluslararasi Petrol Fuari ve Konferansi (ADIPEC) için geldigi kentte ilk olarak Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji ve Altyapi Bakani Suhail Al Mazrouie ile görüstü. Dönmez, ardinda da BAE Sanayi ve Ileri Teknoloji Bakani Dr. Sultan Ahmed Al Jaber ile bir araya geldi.

"Görüsmeler çok faydali oldu"

Fuarda stant açan Türk firmalarini da ziyaret eden Dönmez, burada yetkililerden bilgi aldi.

Sonrasinda gazetecilere açiklama yapan Dönmez, etkinligin bölgenin en önemli petrol ve dogalgaz fuari oldugunu söyledi.



Etkinlige binin üzerinde firmanin katildigini aktaran Dönmez, "Burada Türk pavilonu da var. Yaklasik 20 firmamiz da burada ürün ve hizmetlerini tanitiyor. Biz onlari da ziyaret ettik" dedi.

BAE’li mevkiidaslariyla da görüstügünü animsatan Dönmez, "Çok faydali görüsmeler oldu. Iki ülke arasinda iliskilerimiz hizla gelisiyor. Devlet baskanlari düzeyine karsilikli ziyaretler oldu malumunuz. Bakanlar arasinda da görüsmeler gerçeklesti. Bu iyiye dogru hizli seyreden iliskilerin somut projelere yansimasini bekliyoruz” diye konustu.



“Birçok ülke is birligi teklifinde bulunuyor”

Son aylarda enerji diplomasisine hiz verdiklerini vurgulayan Dönmez, “Bunun da meyvelerini görüyoruz. Birçok dost ve kardes ülke gerek Türkiye’de gerek kendi ülkelerinde hatta üçüncü ülkelerde bizi is birlikleri teklif ediyorlar. Bunda da hiç süphesiz Türkiye’nin son yillarda kazanmis oldugu tecrübe birikim ve liderligin etkisinin oldugunu degerlendiriyoruz" diye konustu.

Dönmez, fuardaki Türk firmalariyla görüstügünü belirterek, "Insallah firmalarimizda da bu bölgelerde daha fazla is yapmaya baslarlar. Yaptigimiz ziyaretlerde gördük ki bütün firmalarimiz umutlu. Bunlari firsata dönüstürmek durumundayiz. Tüm temennimiz Türkiye’ye yeni is alanlari, is firsatlari açmak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA