AK Partili Gökcan Açiklamasi 'Türk Basininin Özgürlükçü Bir Yapiya Kavusmasini Sagladik'
AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türk basininin zenginlesmesini, çesitlenmesini, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapiya kavusmasini sagladik” dedi.

Milletvekili Gökcan, konusmasinin basinda, IYI Parti Grup Baskanvekili Müsavat Dervisoglu’nun kürsüden yaptigi konusmayi elestirerek, sert bir sekilde tepki gösterdi. Müsavat Dervisoglu’nu kinayarak, kendisine yakistiramadigini söyleyen Gökcan mecliste kendisini temiz bir dil kullanmaya davet etti.
Milletvekili Gökcan konusmasinda, “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsiz, dogru bilgilendirilmesi ve vatandaslarimizin haber alma hakkinin korunmasi demokrasimiz açisindan hayati bir öneme sahiptir. AK Parti iktidarlarimiz döneminde, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, Türk basininin zenginlesmesini, çesitlenmesini, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapiya kavusmasini sagladik. Bununla birlikte, muhalefet partileri ve milletvekilleri, RTÜK’ün tarafli ve adaletsiz davrandigini düsünüyor. Oysa ki, durum kendilerinin ifade ettigi gibi degildir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 6112 sayili Yasa’ya göre görevini yapmaktadir. Bu Yasa, Yüce Meclisin çatisi altinda millet iradesiyle kanunlasmistir. Dolayisiyla bir kisinin ya da RTÜK baskani’nin keyfine göre karar alinmasi söz konusu degildir. RTÜK, kanallari, muhalefetin dedigi gibi, yandas ya da muhalif olarak ayirmamaktadir.Tam tersi bu ayrimi muhalefet yani sizler yapiyorsunuz. RTÜK’ün yapisi ve karar alma sekli gayet açiktir.
Parti kontenjanlarindan seçilen üyelerden olusan RTÜK, kararlarini kurul toplantilarinda almaktadir. Yasalara uyan yayincilara, hiç bir yayincilik kuralini ihlal etmeyen bir kanala sirf muhalefetin memnuniyeti için RTÜK ceza verebilir mi? Bunu düsünmek gerçekten akil tutulmasidir. Üst Kurul, programlari yayinlandiktan sonra ilgili yasa hükümlerine uygunluk açisindan denetlemektedir. Üst Kurulun programlara yayindan önce müdahale etme veya programlari yayindan kaldirma yetkisi bulunmamaktadir. Yani RTÜK sansürcü bir kurum degildir. Anayasa’da da sansür zaten yasaklanmistir. Yayinlar, uzmanlarinca takip edilmekte, ilgili kanun hükümlerine aykiri programlar için rapor düzenlenmektedir. Raporlar Üst Kurulca degerlendirilmektedir. Ve TV kanallarina uyari, idari para cezasi, program durdurma ve geçici yayin durdurma cezasi seklinde müeyyideler uygulanmaktadir. Alinan kararlar idari yargi denetimine açiktir. Son karar yargi tarafindan verilmektedir. RTÜK’ün kirmizi çizgileri bellidir. Milli güvenlikten taviz vermez. Terör propagandasina asla ve asla müsaade etmez. RTÜK, çocuklara, gençlere, kadinlara, yaslilara, engellilere ve dezavantajli gruplara pozitif ayrimcilik yapar. RTÜK, millet iradesiyle kendisine verilen görevi uygulamaktadir. RTÜK’ü yasalari uyguluyor diye zan altinda birakamazsiniz ve yargilayamazsiniz. IYI Parti Grubu’nun önerisine hayir oyu verecegiz” dedi.