AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kiliçdaroglu'na Uyusturucu Tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Polis Teskilatimiza ve Jandarma Teskilatimiza dönük olarak bu onurlu teskilatlarimizin uyusturucu ticareti yaptigindan ya da buna göz yumdugundan bahsetmek basli basina utanç verici bir iftiradir. Son derece ayiptir, yakisiksizdir, provokatiftir. Kiliçdaroglu’nun polis ve jandarma teskilatimizdan açik bir sekilde özür dilemesi gerekiyor” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Genel Merkezinde partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantinin gündemine dair açiklamalarda bulundu.

Çelik, ”Milletvekillerimizle yaptigimiz toplantinin son halkasi eksik kalmisti. Bugün Sayin Cumhurbaskanimizin genel baskanimizin baskanliginda milletvekillerimizle bu toplantiyi da gerçeklestirdik böylece toplanti serimizi tamamlanmis olduk. Bütün bu süreç içerisinde milletvekillerimizin bölgeleri ile ilgili konulari ele aldik, çesitli siyasi iç ve dis siyasetle ilgili degerlendirmelerini ele aldik. Milletvekillerimizle hem sahada yaptiklari çalismalar hakkinda yaptiklari tespitlerle ilgili bilgi verdiler hem de önümüzdeki dönemde 2023 yili seçim yili seçimlere dönük olarak yapilacak çalismalari ayrintili bir biçimde degerlendirilmis olduk” açiklamasinda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan’in seçimlere kadar kesintisiz çalisin talimati verdigini açiklayan Çelik, ”Bazi çözülmesi gereken konularla ilgili bu toplantilarda hizli karar alinmasi imkani ortaya çikiyor. Bu çerçevede çesitli talimatlar verilerek bu degerlendirmeler yapildi. Cumhurbaskanimizin artik seçime kadar kesintisiz bir çalisma takvimi talimati var. Zaten teskilatlarimiz sahada ama bundan sonra da yogun bir sekilde sahada yapilmasi gerekenle ilgili Cumhurbaskanimizin talimatlarini aldik, arkadaslarinizi kendi tespitlerini degerlendirmelerini ortaya koydular. Bu toplanti ile birlikte milletvekillerimizle yaptigimiz toplanti halkasi tamamlanmis oldu. bütün milletvekillerinin degerlendirmelerin aldigi yapildigi görüslerini alindigi tablo ortaya çikmis oldu” diye konustu.

Dün yapilan görev degisikligi ile ilgili konusan Çelik, ”Mahir Ünal’a simdiye kadar yapmis oldugu hizmetlerden ötürü tesekkür ediyoruz. Özlem Zengin arkadasimiz aday gösterildi, grup baskanvekili seçimimiz çarsamba günü grup toplantisindan sonra gerçeklesecek” dedi.

Kiliçdaroglu’nun uyusturucu iddialarina sert tepki gösteren Çelik, ”Sayin Kiliçdaroglu’nun Türkiye’de cari açigini kapatilmasi için uyusturucu ticaretine göz yumuldugu ya da yapildigi gibisinden belki de Türk siyasi hayatinin en vahim ve en utanç verici açiklamalarindan birine imza attigini görüyoruz. Burada bir diger boyutu da su; demokrasilerde Ana muhalefet partisi son derece kritik bir organdir ve demokrasi açisindan da vazgeçilmez bir islev ifade eder. Sayin Kiliçdaroglu’nun böylesine bir organin islevini yerlerde sürünecek hale getirmesini maalesef üzülerek izliyoruz.Polis Teskilatimiza ve Jandarma teskilatimiza dönük olarak bu onurlu teskilatlarimizin uyusturucu ticareti yaptigindan ya da buna göz yumdugundan bahsetmek basli basina utanç verici bir iftiradir. Bunu söyleyen kisinin alnina bu iftira ömrü boyunca yapisacaktir. Son derece ayiptir, yakisiksizdir, provokatiftir. Dogrusunu söylemek gerekirse biz uyusturucu ve diger suçlarla mücadele edildiginde hedef alinan örgütlerden duydugumuz sözlerin Ana muhalefet partisi liderinden ortaya çikmasini ibretle izliyoruz, bu son derece yakisiksiz olmustur. Kiliçdaroglu’nun polis ve jandarma teskilatimizdan açik bir sekilde özür dilemesi gerekiyor. Üst üste gelen provokasyonlar, sayin Kiliçdaroglu’nun yaptigi bu provokasyon, polisler ve jandarmaya dönük yaptigi bu provokasyon yakin zamanda birkaç gün önce Türk silahli kuvvetlerine dönük olarak kimyasal silah kullaniyor diye atilan iftira halkasinin yeni bir utanç verici devamidir. Bir siyasi partinin içinde Türk silahli kuvvetlerine dönük olarak kimyasal silah kullaniyor diyen milletvekili olacak buna yönelik bir tutum alinmayacak, sadece burada açiklamada su söylendi; kendi partilerine yapilan açiklamada bunu kinamadilar, lanetlemediler. Sadece böyle konular ulu orta konusulmaz diyerekten konusmanin içerigine degil konusmanin baglamina yönelik olarak itiraz ettiler.Türkiye siyasi tarihinde pek çok yanlis söz söylenmistir, fakat bu derece utanç verici bir sekilde Türkiye’nin güvenlik kurumlarini hedef alan üstelik Türkiye’nin güvenlik kurumlarini bazi terör örgütlerinin provokatif iddialarini aynen dilendirerek hedef alan, utanç verici sözler siyasi hayatta bir siyasi Parti genel baskaninin agzindan bu derece yogunlukta duyulmamistir. Bu son derece yanlistir, sayin Kiliçdaroglu’nun söyledigi sözün nereye gittigine dikkat etmesi gerekir. Türk silahli Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandigini iddia ettiler, ayni zamanda CHP milletvekilleri mahkeme bastilar, milletvekili sifati tasiyan kisiler bizzat eskiyalik yapiyorlar. Bunun meclis basmaktan ne farki var. Simdi de tutmus polis teskilatini ve jandarma teskilatina uyusturucu satmaktan, uyusturucu kaçirmaktan bahseden utanç verici bir iddiayla yüzünü çeviriyor” açiklamasinda bulundu.

Çelik, Basörtüsü anayasa degisikligi Partilerle görüsme olacak mi sorusuna su cevabi verdi;

“Cumhur ittifaki olarak ortak bir çalisma yürütüyoruz. Adalet Bakani’miz Bekir Bozdag Bey, MHP’den bu çalismayi yürüten Fethi Yildiz’la bir araya gelecekler, yarin takvim netlesecek Bazi siyasi partilere ziyaretler olacak bu ziyaretler çerçevesinde istisare edilecek onlarin da görüsleri alinacak. Cumhur ittifaki olarak bir araya gelindiginde bunun karari netlesmis olacak.”

Çelik, basörtüsü ile ilgili düzenlemede referandumun gündeme gelip gelmeyecegi ile ilgili soruya su cevabi verdi;

“Temel hak ve hürriyetlerle ilgili düzenleme yapiyoruz. Bir de aile kurumunu güçlendirilmesi korunmasi milletin temeli olan bir müessesesini degerlerinin refahinin korunmasi ile ilgili bir düzenleme önerisi getiriyoruz. Zaten bunun referanduma gitmesi halinde çok ezici bir çogunlukla geçebilecek bir düzenleme. Netice itibariyle bunun meclisten geçmesini arzu ediyoruz, Ama onun disinda bir seçenek ortaya çikarsa da bunu referanduma götürülmesinden, millete sunulmasindan herhangi bir çekince bir söz konusu olmaz.”

Tahil koridoru için güçlü bir çalisma oldugunu söyleyen Çelik, ”Arkadaslarimizin içeride bulunma sebebi bu toplanti ile ilgili çesitli milletvekillerimizin çesitli sektörlerle ve ilerle ilgili gündeme getirdigi konular var. Onlarla ilgili anlik bir takim çözümler üretmek üzere bakin arkadaslarimiz toplantida. Fakat bu toplanti spesifik olarak tahil koridoru meselesi ile ilgili bir gündem yok. Tahil kurudur anlasmasina cumhurbaskanimiz büyük bir diplomatik emek sarf etti bundan. Bundan bütün Dünya, özellikle fakir halklar büyük yarar gördü. Bunun askiya alinmasindan büyük üzüntü duyuyoruz. Müsterek hareket merkezi hala Rus yetkililer bulunuyor. Hem cumhurbaskanimiz hem bakanlar düzeyinde anlasmanin yeniden islerlik kazanmasi için her türlü çaba sarf edilecek. Su anda gelinen noktanin geçici olmasinin temenni ediyoruz, bununla ilgili güçlü bir çalisma var” dedi.

Kaynak: İHA