Afrika'nin En Büyük Tusker Cinsi Disi Fili Olduguna Inanilan 'Dida' Öldü

Afrika’nin en büyük ve en ünlü tusker cinsi disi fili olduguna inanilan ’Tsavo Kraliçesi’ olarak da bilinen ’Dida’nin yasliliktan öldügü duyuruldu.

Afrika'nin En Büyük Tusker Cinsi Disi Fili Olduguna Inanilan 'Dida' Öldü
Afrika’nin en büyük ve en ünlü tusker cinsi disi fili olduguna inanilan Tsavo Kraliçesi olarak da bilinen Dida, Tsavo Dogu Ulusal Parki’nda yasliliktan öldü. Kenya Yaban Hayati Servisi (KWS) tarafindan yapilan açiklamada, Dida’nin fillerin üst yas siniri olan 60 ila 65 arasinda oldugu belirtilerek, "Yaslilik nedeniyle dogal sebeplerden öldü" denildi.

Dida’yi Tsavo Dogu Ulusal Parki’nin "ikonik bir kabile reisi" olarak nitelendiren KWS, “Dida, Tsavo’nun gerçekten ikonik bir reisi ve onlarca yillik bilgi birikimine sahip büyük bir depoydu. Sürüsüne birçok mevsim ve zorlu zamanda çobanlik etti. Hem çesitli belgesellere konu oldu hem de ikonik bir turistik cazibe merkezi oldu” dedi.

Geçtigimiz yil Dogu Afrika’yi etkileyen kuraklik nedeniyle Kenya’da 179 fil telef olmustu.
Kaynak: İHA