400 Tane Lastik Kullanarak 230 Basamakli Evine Giden Bir Merdiven Yapti

Rize’nin Iyidere ilçesinde yasayan Ali Dülgel, evine giden bir merdiven yapmak için 400 tane araç lastigi kullanarak 230 basamakli bir merdiven yapti.

400 Tane Lastik Kullanarak 230 Basamakli Evine Giden Bir Merdiven Yapti
Ilçeye bagli Büyükçiftlik köyünde yasayan Ali Dülgel, köyüne ailesiyle beraber piknik yapabilecekleri küçük bir bina yapmak istedi. Daha sonrasinda yaptigi küçük bir odayi 3+1 eve çevirdi. Tarihi degirmenden evine gelen bir yol olmadigindan dolayi Dülgel, degirmen ile evinin arasina bir merdiven yapmaya karar verdi. Merdiven yapmak için ne kullanacagini düsünen Dülgel, daha sonrasinda merdiveni araç lastiklerinden yapmak için lastik toplama basladi.

Yaklasik 400 tane araç lastigi toplayan Dülgel, merdiven yapmaya basladi.

150 metrelik mesafe boyunca 400 tane lastigi kullanarak yaklasik 2,5 senede merdiveni tamamladi. Degirmenden evine merdiven ile rahatça ulasabilen Dülgel, daha sonrasinda degirmenin karsisina geçebilmek için kullanilan köprünün yagmur nedeniyle yikilmasiyla yolu tekrardan kullanilmaz hale geldi.

"230 basamak var ama 400 tane lastik harcadik"

Yaklasik 2 buçuk yildir merdiveni yapmakla ugrastigini belirten Ali Dülgel, "Ben lastikleri toplamaya baslamadan önce bir oda yapmak istedim. Çocuklarimla beraber piknik yapariz diye. Daha sonra mutfak yaptim. Dedim ki bir tanede yatak odasi olsun. Laz müteahhit misali 3 arti 1 bir ev yaptik buraya. Normalde yaptigim evden degirmene inen bir yolumuz var. Daha önceden Büyükçiftlik köyünü Kirazdagi’na baglayan bir yoldu. 150 Metre civari bir yolumuz vardi. Yol olmayinca burada bende baska bir yerde gördügüm araba lastikleriyle merdiven yapma karari aldim. Yaptigim çalisma bir gün sürmedi 2 buçuk senedir ugrasiyorum. 230 basamak var ama 400 tane lastik harcadik. Bunu bitirdikten sonra da beton yapmayi düsünüyorum. Daha sonrasinda da lastikleri herkes tuttugu takimin renklerine boyayacagim" diye konustu.



"Köprü yapilana kadar degirmene giden yol kapandi"

Merdiveni yapmasinin ardindan köprünün yikildigini söyleyen Dülgel, "Geçtigimiz günlerde yagan bir yagmur nedeniyle degirmene giden köprüye agaç devrilerek yikiyor. Artik çalismiyor burasi. Muhtara da bildirdim, suan için ödenek yok dedi.

Köprü yapilana kadar degirmene giden yol kapandi. Degirmenden benim evime gelecek olanlar gelemiyorlar artik. Baska bir yolu kullaniyorlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA