Kurtuldugunuz Aknelerin Bir Daha Ortaya Çikabilir

Aknenin kronik bir hastalik oldugunu belirten Cilt Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Seval Dogruk Kaçar, kisi diyetine dikkat etmezse, dogru bakim ürünleri kullanmazsa, günes maruz kalirsa, ilaç kullanimi, hormon bozuklugu gibi akneyi tetikleyebilecek durumlara dikkat etmezse, hastaligin tekrar nüksedebilecegini söyledi.

Kurtuldugunuz Aknelerin Bir Daha Ortaya Çikabilir
Aknenin, ciltte sebase bezi dedigimiz bezlerin hastaligi olarak geçtigini ifade eden Doruk Hastanesi Cilt Hastaliklari Uzmani Doç. Dr. Seval Dogruk Kaçar, “Ergenlik döneminde daha sik görülen, 40li yaslara kadar devam eden bir hastaliktir. Toplumumuzda aslinda her 10 kisiden 8’inde bir dönem akne problemi oldugunu biliyoruz. Akne tedavisini önemsiyoruz. Dermatolog olarak bize gelen hastalarda aknenin siddetine göre medikal tedavi düzenliyoruz. Sürme ve agizdan tedaviler seklinde bazen cerrahi tedavilerle lezyon içinde küçültmek için igneler, komedon dedigimiz siyah noktalari bosaltmak için yaptigimiz uygulamalarla bütünlestiriyoruz” dedi.

Akne izleri olan, akneye yatkin olan veya hizli cevap almak istenen kisilerde tedaviyi cihazla birlestirdiklerini belirten Kaçar, “Elimizde altin igne Q-switch lazer BBL isik sistemini kullanarak akne tedavisinde hastalarimiza farkli seçenekler sunuyoruz. Akne kronik bir hastalik, kisi diyetine dikkat etmezse dogru bakim ürünleri kullanmazsa günes maruziyeti, ilaç kullanimi, hormon bozuklugu gibi akneyi tetikleyebilecek durum olursa bu tedavilerin ardindan tekrar olabiliyor. Tedavileri düzenli kullanan verdigimiz bakim ürünleriyle beraber destekleyerek gittigimiz hastalarda akne problemini kalici olarak yok etmis oluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA