Batman'da Hasankeyf Turizm Ve Deniz Kanosu Festivali Basladi

Batman’in tarihi ilçesi Hasankeyf’te turizm ve deniz kanosu festivali basladi.

Batman'da Hasankeyf Turizm Ve Deniz Kanosu Festivali Basladi
Batman Valiligi himayesinde, Hasankeyf Kaymakamligi Koordinasyonunda, Batman Belediyesi, Hasankeyf Belediyesi, Batman Il Özel Idaresi, Batman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Batman Gençlik ve Spor II Müdürlügü, Spor Toto ve Türkiye Kano Federasyonunun katkilariyla festival gerçeklestirildi.

Hasankeyf limaninda düzenlenen festivalde Türkiye Deniz Kanosu Sampiyonasi yarislari yapildi. Hasankeyf’e özgü lezzetlerin ikram edildigi festivalde yurt içi ve yurt disindan gelen tur operatörleri Ilisu Baraj gölünde tekne turuna katildi.

Festivale gelenler Hasankeyf Müzesi basta olmak üzere, Zeynel Bey Türbesi ve Arkeopark alanini gezdi, flyboard, jet ski ve parasailing gösterilerini izledi.

Festivalin açilisinda konusan Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf denildigi zaman akla tarih, kültür ve medeniyetin geldigini söyledi.

Tarihi, kültürü ve medeniyeti Hasankeyf için bir avantaja dönüstürmek istediklerini belirten Canalp, "Hedefimiz ve istikametimiz de bu yöndedir. Bunu da gerçeklestirmek için bir taraftan tarihi ve kültürü ama ayni zamanda turizmi çesitlendirecek diger aktiviteleri de yapmak zorundayiz" dedi.

Ilkini gerçeklestirdikleri Hasankeyf Turizm ve Kano Festivali’nin hedeflediklerinin turizmi gelistirme amacina hizmet ettigini kaydeden Canalp, söyle konustu:

"Sadece tarih ve kültür degil ayni zamanda turizmini gelistirebilecek ve kalkindirabilecek ne varsa bunlarin hepsini de faaliyete koyma gibi bir önceligimiz var. Bunlari yaparken elimizdeki avantaj neyse onu da kullanmak zorundayiz. Ilusu Baraji bu avantajlardan biri olabilir. Bu baraji bugünkü kano festivali örneginde oldugu gibi degisik su sporlari aktiviteleri içinde kullanabiliriz. Turizm ile sporu birlestirebiliriz. Turizm ve sporu birlestiren aktiviteler Hasankeyf’in gelisimi için kalkinmasini için ve de turizm için son derece kiymetli olabilir”.

Festival Hasankeyf resim sergisi ve Batmanli sanatçilarin verecegi konser ile devam edecek. Yarin ise Türkiye Deniz Kanosu Sampiyonasinin finali yapilacak.
Kaynak: İHA