(Özel) Hirsizlar Önce Yatirlara Dua Etti, Daha Sonra Musluklari Çaldi

Bursa’da camilere dadanan sabikali hirsizlar öncesinde camilerin avlularinda bulunan yatirlara dua etti. Daha sonra camilerden para edecek musluk ve elektrik kablolarini çaldi. O anlar güvenlik kameralarina anbean yansidi.

(Özel) Hirsizlar Önce Yatirlara Dua Etti, Daha Sonra Musluklari Çaldi
Bursa’nin merkez Osmangazi ilçesi Tahtakale ve Mollafenari Mahallesi’nde bulunan camilere dadanan hirsizlar camilerin musluklarini ve elektrik kablolarini çaldi. Ihbar üzerine olay yerine Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri sevk edildi. Ekipler güvenlik kameralarini incelemeye aldi. Görüntülerde hirsizlarin önce camilerin avlularinda bulunan yatirlara dua ettigi ve daha sonrada musluk ve elektrik kablolarini çaldigi tespit edildi.

Ekipler yaklasik 125 güvenlik kamerasini inceleyerek süphelilerin kimliklerini tespit etti. Zanlilarin önceden de bir çok suç kaydi bulunan Ö.Y. ve M.K. oldugu belirlendi.

Süphelilerin ikametlerini tespit eden ekipler daha sonra baskin düzenleyerek iki süpheliyi gözaltina aldi. Emniyette islemleri devam eden iki süpheli daha sonra adliyeye sevk edildi. Burada hakim karsisina çikarilan Ö.Y. ve M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mollafenari Hazretleri kimdir?

Camisinden hirsizlik yapilan ve hirsizlarin türbesinde dua ettigi Molla Fenari Bursa’nin en büyük alimi olarak biliniyor. Ulucami’de imamlik da yapan Molla Fenari Hazretleri Osmanli Devleti’nin ilk seyhülislâmi ve zamaninin müceddidi olan büyük Islâm âlimi olarak taniniyor.

Mollafenari Bursa’da müderrislik ve kadilik yapti. Sultan Ikinci Murâd Hân’in iltifât ve teveccühlerine kavustu. Onu müftîlik ve kadilik mevkiinin en yüksek makami olan seyhülislâmlik vazîfesine ta’yin etti. Pâdisâhin her husûsta en hâs müsaviri oldu. Bu yüksek âlime karsi halkin gösterdigi hürmet ve saygi, fevkalâde idi. Ulucami’ye giderken, halk onu görmek için toplanir, o fazîlet timsâlini görmekten büyük bir haz duyardi. Tefsîr, fikih, usûl-i fikih ve daha baska ilimlere dâir yazdigi çok kiymetli eserleri vardir. Mantik ilmine dâir olan “Îsâgûcî serhi”ni bir günde yazip tamamlamistir.

1431 senesi Receb ayinda Bursa’da vefât etti. Kabri, Bursa’da Kesîs dagi eteginde, Maksem adi verilen semtte yaptirdigi mescidin yanindadir ve ziyâret edilmektedir. Kabri, Bursa’nin en yüksek semtinde bulunmaktadir. Câmiinin yaninda bir de medresesi vardir. Ayrica birçok hayir isleri de gerçeklestirmistir.
Kaynak: İHA