TÜRK-IS Ve TISK'ten Cumhurbaskani Erdogan'a Gelir Vergisine Iliskin Talepleri Içeren Mektup

Türkiye Isçi Sendikalari Konfederasyonu (TÜRK-IS) ve Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu (TISK), Cumhurbaskanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi ile Çalisma Sosyal Güvenlik Bakanligina gelir vergisi tarifesinin düzenlenmesi ile ilgili taleplerini içeren bir mektup gönderdi.

TÜRK-IS ve TISK’in Cumhurbaskanligi, Hazine ve Maliye Bakanligi ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligina gönderdigi mektupta su ifadeler yer aldi:

“Gelir vergisi tarifesinin ilk basamaginin geçmis yillarda oldugu gibi yillik asgari ücret brüt tutarinin (fazla mesai, yol, yemek, yakacak yardimlari gibi ek menfaatlerde dikkate alinarak) belirli bir miktar üzerinde tespit edilmesi, diger vergi tarifesi oranlarinin da ilk dilim baz alinarak çalisan lehine güncellenmesi TÜRK-IS ve TISK olarak ortak talebimizdir. Bununla birlikte çalisan ücretlerinden asgari ücret kadar olan kisimdaki vergi muafiyeti uygulamasi basta olmak üzere son dönemde atilan tarihi adimlar ve sosyal fayda odakli yeni bir icraat olarak çalisanlara ödenen elektrik, dogal gaz ve isinma yardimlarinin SGK prim matrahindan ve gelir vergisinden muafiyeti karari için içten tesekkürlerimizi sunuyoruz. Yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren kayitli ve örgütlü isletmeleri destekleyecek, bu isletmeleri ve çalisanlarini olumlu yönde ayristiracak uygulamalarin hayata geçirilmesi de önemini her firsatta vurguladigimiz ortak konulardan bir tanesidir. Bu kapsamda ’Beyaz Bayrak’ uygulamasi ile somut desteklerin saglanabilecegine ve uygulamaya alinan sosyal yardim kalemlerindeki SGK primi ve vergi muafiyeti uygulamasinin daha da genisletilebilecegine inaniyoruz. Isçi ve isveren olarak ülkemiz, çalisanlarimiz ve isletmelerimiz için hiçbir zaman elimizi tasin altina koymaktan çekinmedik. Her zaman ifade ettigimiz gibi ülkemize, çalisma hayatimiza ve çalisma arkadaslarimiza deger katacak her türlü uygulamanin hayata geçmesi için de çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA