Tarimsal Ambalaj Atigi Projesi, 15 Ayda Hedefini Yüzde 54 Gerçeklestirdi

Kirsalda farkindalik ve egitim çalismalari ile tarimsal ambalaj atiklari ile ilgili duyarliligin artirilmasi hedeflenene “Bitki Koruma ve Besleme Ürünlerinin Ambalaj Atiklarinin Toplanmasi ve Bertarafi Projesi” faaliyete geçtigi 15 aylik süreçte hedeflerinde yüzde 54 gerçeklesme sagladi.

Tarimsal Ambalaj Atigi Projesi, 15 Ayda Hedefini Yüzde 54 Gerçeklestirdi
Aydin Il Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun olusturdugu Zirai Kaynakli Kirlilik Kontrolü Komisyonu tarafindan Eylül ayi toplantisi Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Aydin Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Yilmaz Bozkir baskanliginda Zeytin Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Sube Müdürü Mehmet Çakmak ile DSI 21. Bölge Müdürlügü, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, Adnan Menderes Sulama Birligi, Efeler Ziraat Odasi, Gencelli Sulama Kooperatifi temsilci üyeleri ve ilgili teknik personeller katildi.

Toplantida, komisyonun Mart ayinda aldigi kararlar ve Tarim ve Orman Il Müdürlügünce yürütülen faaliyetlerin gerçeklesme durumlari görüsülürken, Etkin Su Kullanimi ve Iyi Tarim Uygulamalari konularinda degerlendirmeler yapilarak kararlar alindi.

Toplanti ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada “Aydin Il Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun olusturdugu, Zirai Kaynakli Kirlilik Kontrolü Komisyonu 2022/2 no’lu Eylül ayi toplantisi gerçeklestirilmistir. Toplantida komisyonun 2022/1 no’lu Mart ayinda almis oldugu kararlar ve Il Müdürlügümüzce yürütülen faaliyetlerin gerçeklesme durumlari üyelere sunulmustur. Etkin Su Kullanimi ve Iyi Tarim Uygulamalari konularinda degerlendirmeler yapilarak kararlar alinmistir. Geçtigimiz yil Temmuz ayinda uygulamaya konulan 3 yil süreli “Bitki Koruma ve Besleme Ürünlerinin Ambalaj Atiklarinin Toplanmasi ve Bertarafi Projesi” ile 15 aylik sürede hedeflerin yüzde 54’ü gerçeklestirilmistir. Ayrica Söke Ovasi Sulama Birligi Baskanligi’nin katkilariyla da 01.06.2022 tarihli yeni bir proje hayata geçirilerek Söke Ovasi’na yerlestirilen kafeslerde toplanacak kimyasal atiklarin bertarafi çalismalari yürütülecektir. Projelerle toprak ve su kaynaklari üzerindeki tarimsal kaynakli kirlilik yükünün hafifletilmesi hedeflenmektedir. Zirai Kaynakli Kirlilik Kontrolü Komisyonunun toplanti katilim bilgileri ve aldigi kararlar Il Su Yönetimi Koordinasyon Kuruluna sunulacaktir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA