'Doga Gençlerle Canlaniyor' Projesi Yogun Ilgi Gördü

Ankara’da Baskent Millet Bahçesinde gençler için düzenlenen Tam Bana Göre Festival’in açilisi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapildi. 5 gün boyunca sürecek olan festivalde Sultanbeyli Belediyesi “Doga Gençlerle Canlaniyor” projesiyle yer aldi. Doganin, iklimin ve canli yasaminin öncelikli gündem haline geldigi bu günlerde Sultanbeyli Belediyesi örnek bir projeye imza atti. Doga Gençlerle Canlaniyor Projesi çerçevesinde yangindan etkilenen illerde ormanlara ceylan, keklik, alageyik, sahin gibi yüzlerce doga hayvani birakildi. Ayrica Tam Bana Göre Festival’de stant kuruldu, doga canlilarini konu alan NFT Dijital Sanat Eserleri Sergisi açildi, gençlere binlerce fidan ve doga kumbarasi hediye edildi. Festivali ziyarete gelenler, Doga Gençlerle Canlaniyor standina yogun ilgi gösterdi.

'Doga Gençlerle Canlaniyor' Projesi Yogun Ilgi Gördü


Geçtigimiz yil ’Genç Fidanlarla Yeseren Türkiye’ standini kuran belediyenin bu yilki çalismasi da takdir topladi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Sultanbeyli Belediyesi tarafindan kurulan gençlik standini ziyaret etti. Gençler için Ankara’da düzenlenen Tam Bana Göre Festival basladi.

5 gün boyunca sürecek olan festival için Türkiye’nin birçok yerinden belediye stant kurdu. Sultanbeyli Belediyesi de festivale özel projesiyle katilarak yerini aldi. ’Doga Gençlerle Canlaniyor’ projesi çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yaninda dogaya ekosistemi desteklemek için Tarim ve Orman Bakanligi, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügünün katkilariyla ceylan, keklik, alageyik, sülün, akbaba, sahin gibi hayvanlar salindi. Bu çerçevede Antalya, Sanliurfa, Mugla, Aydin, Izmir ve Istanbul Sultanbeyli’ye ekosistemi canlandirmak için doga hayvani birakildi. Fuar dahilinde standa gelen ziyaretçiler özel olarak hazirlanan dijital sanat (NFT) sergisini gezdi, ardindan canli yayinla hayvan salinimlarinin yapildigi noktalara doga dostu gençler baglanarak “Doga Kumbarasi”na isimlerini yazdirdilar. Sonrasinda stant içinde özel olarak hazirlanan alanda fotograf çekilen gençlere doga dostu sertifikasi, dogayi desteklemek için birikim yapmalarina imkân saglayacak hatira doga kumbarasi ve çam fidani hediye edildi.

“Gençlerimizle doga için projeler üretiyoruz”

Doganin yarinlara birakilacak en kiymetli hazine oldugunu belirten Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Daha yasanabilir bir dünya için; bu hazineyi korumali ve yarinlara aktarmaliyiz. Bu anlayisla projeler üretiyor, daha yasanabilir bir dünya arzusuyla çalisiyoruz. Geçtigimiz yil ‘Genç Fidanlarla Yeseren Türkiye’ projesiyle orman yanginindan etkilenen 6 farkli bölgeyi binlerce fidanla bulusturduk. Yesil vatanimiz için baslattigimiz bu seferberlikte en büyük destekçimiz gençlerimiz oldu. Simdi bu çabayi ‘Doga Gençlerle Canlaniyor’ projesiyle sürdürüyor; dogamizi gerçek sahipleriyle bulusturuyoruz. Yanginlar sonrasi yaralanan ve nesli tükenmekte olan canlilara hep birlikte el uzatiyoruz. Ülkemizin dört bir yaninda doga hayvanlarini kendi yasam ortamlarina birakarak ekosisteme katki sunuyoruz. Bu güzel anlari izlemek için Doga Gençlerle Canlaniyor standimiza gelebilirsiniz” dedi.



Ayrica canli yasaminin güzelliklerini essiz biçimde yansitan bir de dijital sanat NFT sergisi olusturduklarini ifade eden Baskan Keskin, gençlere mesaj vererek, “Dogaya duyarli gençlerimiz için Doga Dostu Sertifikasi hazirladik. Ayni zamanda standimiza gelecek katilimcilara sevgiyle büyütebilecegi çam fidani ve birikimleriyle yesil vatana katki sunacagi ‘Doga Kumbarasi’ hediye ediyoruz. Gençlerimizden de beklentimiz doga kumbaralarinda topladiklari birikimlerini dogamiz için bagislayarak yarinlara daha güzel bir dünya birakmamiza katki sunmalari. Ben herkesi Doga Gençlerle Canlaniyor standimiza davet ediyorum. Gençlik standimizi tesrifleriyle onurlandiran Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimi sunuyorum. NFT Dijital Sanat Sergimizi ziyaret eden Istanbul Il Baskanimiz Sayin Osman Nuri Kabaktepe’ye, Belediye Baskanlarimiza ve gençlerimize çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA