Büyükçekmece'de 2023 Yili Katilimci Bütçe Çalistayi Yapildi

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2023 Yili Katilimci Bütçe Çalistayi, mahalle muhtarlarinin görüs ve önerileri dogrultusunda gerçeklesti. Gün boyu süren çalistayda söz alan muhtarlar, mahallelerine yönelik sorun ve çözüm önerilerini paylasti.

Büyükçekmece'de 2023 Yili Katilimci Bütçe Çalistayi Yapildi
Büyükçekmece Belediyesi’nin 2023 Yili Katilimci Bütçe Çalistayi, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mahmut Güler, Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Kazanci ve mahalle muhtarlarinin katilimiyla gerçeklesti. Gün boyu süren çalistayda söz alan muhtarlar, mahallelerine yönelik sorun ve çözüm önerilerini paylasti.

Büyükçekmece Belediyesi’nin “Gelecek, Sizinle Gelecek” sloganiyla geçtigimiz yil kasim ayinda hayata geçirdigi “2050 Büyükçekmece Vizyonu Çalistayi”, toplumun her kesiminin öneri ve taleplerinin isiginda devam ediyor. Küresel iklim degisikligi, çevre politikalari, kamusal mekan ve kiyi politikalari, kentsel dönüsüm, ulasim ve alt yapi politikalari, toplumsal kapsayicilik ve katilimci yönetim basliklarini içeren çalistay çerçevesinde Büyükçekmece Belediyesi’nin 2023 Yili Katilimci Bütçe Çalistayi devam ediyor. Çalistay öncesinde Büyükçekmece’nin 24 mahallesinden mahalle sakinleriyle 4 grup halinde toplantilar yapilarak, mahallelerinin sorun ve beklentileri soruldu. Ardindan da 24 mahalleden bin 340 kisi ile yüz yüze anket yapildi. Yapilan anket ve toplantilardan elde edilen verilen isiginda mahalle muhtarlari ile toplanti yapildi. Baskan Akgün, 2023 yilinda hayata geçirilecek projelerin her yil oldugu gibi bu yil da toplumun her kesiminden katilimcilarla birlikte planlandigini, bu anlamda da mahallelerinin gözü, kulagi, sesi olan muhtarlarin görüs ve önerilerini çok degerli bulduklarini kaydetti.

Kaynak: İHA