Atasehir'de Özel Hastanede Yasli Kadina Eziyet Eden 4 Kisi Tutuklandi

Atasehir’de özel bir hastanede yogun bakimdaki yasli kadina eziyet ettigi gerekçesiyle gözaltina alinan 4 süpheli tutuklandi.

Atasehir’de faaliyet gösteren özel bir hastanede 31 Ocak 2022 tarihinde saglik çalisanlari, yogun bakimda yatan yasli kadini ‘böbregini alacagiz’ diyerek korkutup yüzüne dogru para atarak alay etmisler, bu anlari ise kayit altina almislardi. Çalisanlarin yasli kadina eziyet ettigi görüntüler büyük tepki topladi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan olaya iliskin sorusturma baslatilirken söz konusu görüntülerin çekildigi özel hastanenin faaliyetleri ise durduruldu. Sorusturma çerçevesinde biri Samsun’da digeri ise Bursa’da olmak üzere toplamda 9 saglik personeli gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan 7 süpheli, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edildi.

Savciliktaki ifade islemleri tamamlanan 4 süpheli, “eziyet etme”, “beden bakimindan kendini savunamayacak durumda olan kisiye karsi eziyet” suçlarindan tutuklama talebiyle hakimlige sevk edildi. 3 süpheli adli kontrol talebiyle hakimlige sevk edilirken, 2 süpheli ise savciliktan serbest birakildi.

4 süpheli tutuklandi

Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, 4 süphelinin “eziyet etme”, “beden bakimindan kendini savunamayacak durumda olan kisiye karsi eziyet” suçlarindan tutuklanmasina karar verdi. 3 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi.
Kaynak: İHA