90 Adana Güvercini Dakikalar Içinde Telef Oldu

Adana’nin Kozan ilçesine bagli Tavsantepe mahallesinde Mustafa Özev’in beslegi 90 Adana güvercini barakanin kundaklandigi iddiasi ile telef oldu. Baraka içinde uyuyan Halis Gedik isimli vatandas ise son anda kendisini kurtardigi anlari Ihlas Haber Ajansi muhabirine aktardi.

90 Adana Güvercini Dakikalar Içinde Telef Oldu
Kozan’da saat 22.15 sularinda meydana gelen yanginda iddiaya göre Mustafa Özev’e ait 90 güvercinin bulundugu baraka içinde arkadasi uyurken alev aldi. Arkadasi Halis Gedik ile nöbetlese güvercinlere baktiklarini aktaran Mustafa Özev (45) kisa süre önce güvercinlerin yanindan ayrildigini kaydetti.

Itfaiyenin müdahalesi ile yangin söndürülürken baraka içinde bulunan 90 güvercin telef oldu.

“90 Adana güvercinim telef oldu”

Güvercinlerinin telef oldugunu gören Mustafa Özev, 7 yasindan beri emek verdigi güvercinlerin telef olmasina üzülürken “Bu güvercinlerin suçu ne, yakmislar iste. Bu kadar hayvana yazik. 90 tane Adana yerlisi güvercinim vardi. Hobi olarak besliyordum. Ben burada, egitip uçuruyorum. Ben bu kuslarla 7 yasimdan beri ilgileniyorum. Ben buradaydim, arkadasim içerde uyuyordu ben gidince yakmislar” dedi.

“Disari çiktigimda nefes alamiyordum”

Barakanin içinde dumanlara uyandigini aktaran Halis Gedik ise her yaninin alev aldigini aktararak “Ben bir sey hatirlayamiyorum. Disari çiktigim zaman her yeri alev almisti. Kapi açikti, Mustafa giderken zaten 3 dakika sürmedi. Yerle bir oldu her sey. Ben disari çiktigimda nefes alamiyordum” diye yasadiklarini aktardi.

Barakadaki piknik tüpü patlamasi ile irkildiler

Komsular ilk olarak barakada kalan Halis Gedik’i gördüklerini aktararak nefes almakta güçlük çektigini ve barakadan çiktiktan kisa süre sonrada içeride bulunan piknik tüpünün patlamasini duyduklarini kaydettiler.

Olay yerinde Kozan Ilçe emniyet müdürlügü ekipleri inceleme yaparken yanginla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA