Samsun'da 'Anakent Is Merkezi' Yikiliyor

Samsun’un Ilkadim ilçesinde bulunan ‘Anakent Is Merkezi’nde yikim çalismasi basladi.

Samsun'da 'Anakent Is Merkezi' Yikiliyor
Anakent Is Merkezi’nin bulundugu alana yapilacak otopark için ilk adim atildi. Is merkezinin yikimina basladiklarini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Kamulastirma süreci bitti. Alti 3 katli konvansiyonel otopark, üstü de kafe ve restoranlarin bulundugu modern bir meydan olacak" dedi.



Alti otopark üstü yesil alan

Yer altinda insa edilen 142 araç kapasiteli Subasi Mekanik Katli Otoparki’nin açilmasiyla kent merkezinde park sorununa nester vuran Büyüksehir Belediyesi simdi yine Samsun’un en önemli caddelerinden biri olan Bankalar Caddesi’ndeki Anakent Is Merkezi’nin oldugu alani otopark yapmak için harekete geçti. Binada yikim çalismalari basladi.

Is merkezinin yikiminin tamamlanmasiyla bosalan alanda yer altina 3 katli konvansiyonel otopark yapilacak. Üstü ise yesil alan olarak kente kazandirilacak.

Kamulastirma bitti

Anakent Is Merkezi’nin yerine müthis bir proje hazirladiklarini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, bölgede yikim çalismalarinin basladigini belirterek, "Anakent Is Merkezi binasinin kamulastirma süreci bitti. Oraya müthis bir proje hazirladik. Alti 3 katli konvansiyonel otopark, üstü kafe restoran olacak. Proje tamamlanip hizmete alindiginda o alan tamamen bir meydan olarak halkimiza hizmet verecek" diye konustu.

Kaynak: İHA