Genç MÜSIAD 15. Genel Kurul Toplantisi Izmir'de Gerçeklestirildi

Genç Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) 15. Genel Kurul Toplantisini Izmir’de gerçeklestirdi.

Genç MÜSIAD 15. Genel Kurul Toplantisi Izmir'de Gerçeklestirildi


Genç MÜSIAD’in 15. Genel Kurul Toplantisi, Izmir Bilal Saygili Camii ve Külliyesi Ertugrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantiya, MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet Köse, Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici ile Genç MÜSIAD üyeleri katildi.

Toplantida konusan Genç MÜSIAD Genel Baskani Yunus Furkan Akbal, “Herkesin siyaset ile yogun ugrastigi bir dönemde iktisat diyerek iktisadi kalkinmayi amaçlayan Genç MÜSIAD, bugün yurt içinde 56, yurt disinda 32 subesi ile ülkesini en iyi sekilde temsil ediyor” dedi.



“Genç MÜSIAD Izmir’e sampiyonluklar yakisir”

Izmir’de bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarini dile getiren Genç MÜSIAD Genel Baskani Yunus Furkan Akbal, “20 yil önce bugün tohumlari atilan Genç MÜSIAD, kuruldugu günden bugüne kadar kurulus amacina layikiyla hizmet etti. Kuruldugu günden bu yana hem yurtiçi çalismalari hem de yurt disi çalismalariyla ülkenin hem ulusal hem global arenada itici gücü oldu. Herkesin siyaset ile yogun ugrastigi bir dönemde iktisat diyerek iktisadi kalkinmayi amaçlayan Genç MÜSIAD, bugün yurt içinde 56 yurt disinda 32 subesi ile ülkesini en iyi sekilde temsil ediyor. Sadece global alanda degil, sivil toplum kuruluslariyla da aktif sürdürebilir is birligi yaparak gerek Endonezya’da gerek Özbekistan’da gerek Azerbaycan’da gerek Avrupa’da çesitli noktalarda gerekse Körfez bölgesinde de aktif projelerini sürdürüyor. Genç MÜSIAD belki 1. nesillerin 2. nesilleri için bir akademi olarak kurulmus olabilir. Ancak bugün kendi kabini yikmis ve global bir gençlik örgütü haline gelmistir. Bugün bu noktaya gelebilmissek üyelerimizin ve geçmis baskanlarimizin sabri ile olmustur. Genel merkez olarak yurtiçi ve yurtdisinda adim atmadik yer birakmadik. Içinde bulunmadigimiz bir platformda olmadi. Genç MÜSIAD Izmir’den de bu çalismalara yogun bir destek bekliyoruz. Izmir Türkiye için en önemli sehirlerden bir tanesi ama ne yazik ki Genç MÜSIAD için ilk 5 siralamasinda son zamanlarda göremedik. Insallah Mehmet Akif Gemici Baskanimiz ile beraber buna da sahitlik edecegiz. Hava müsait, zemin hazir atmosferde güzel insallah Genç MÜSIAD Izmir’e de goller atmak, sampiyonluklara ulasmak yakisir” seklinde konustu.



“Bir seyin her seyini bilin, onu hakkiyla yerine getirin”

Parayla elde edilemeyecek en kiymetli degerlerin tecrübe ve itibar oldugunu söyleyen MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili, “Tecrübeye kulak vermeyen ve itibari dikkate almayanlarin kaybinin hem imani boyutta hem de sosyal toplumda yerini kaybetmesi anlamina gelmektedir. Servet biriktirmekle ugrasmayin. Çünkü servet beraberinde istiflemeyi getirir. Allah Resulü ve sahabesi servet biriktirmedi, sermaye sahibi oldu. Zekat ve infak müessesesini ayakta tuttular. Eger sermaye sahibi olup etrafinizdaki insanlara faydali olmayi istiyorsaniz o süreçte federal asamada olursunuz. Sag elin verdigini sol elin duymadigi bir dünyada bir bakmissiniz ki bereket kapisi da karsiniza çikacaktir. Özellikle bunu genç Müslüman is adamlarina ve is adami adaylari kardeslerime ifade etmek istiyorum. Ben rulmanciyim. Makine mühendisiyim. 1987’de is yerimi açtim. 36 yildir kendi bildigim isi yaptim. Gençler sizden istirhamim su, is adamlari adaylarisiniz. Bir seyin her seyini bilin. Onu hakkiyla yerine getirin. Önce isinize profesyonellesin, ihtisaslasin. Bu ihtisaslasmanizin sonucunda basardiginiz bir dünyada profesyonel bir kadro olusturdugunuzda 15 sene sonra, ’ben su ise de gireyim’ diyebilirsiniz. Yönetemediginiz is, sizin isiniz degildir. Baslarken batarsiniz, bitersiniz. Bunun özellikle altini çizerek söylüyorum. Bundan birçok örnek alacaginizi da biliyorum." diye konustu.



“Vakit kaybetmeden genç kardeslerimizi is dünyasina entegre edecegiz”

Genç MÜSIAD Izmir Baskanligina getirilen Mehmet Akif Gemici, “Göreve geldigimiz bugünden itibaren 28 aktif üyesi Genç MÜSIAD ailemize nitelikli, ne istedigini bilen 30’a yakin yeni üye kardesimizi dahil etmis bulunuyoruz. Bu vesile ile sayimiz 58’e ulasti. Üyelerimiz arasindan önümüzdeki günlerde yapacagimiz faaliyetlerde bizlerle yol yürüyecek yeni yönetim kurulu arkadaslarimizi belirledik. Yeni dönemde genel merkezimizin stratejik hamlelerine uygun olarak vakit kaybetmeden genç girisimcilerimizi gelecegimizin teminati olan üniversiteli kardeslerimizi derhal is dünyasina entegre etmek için çalismalarimiza basliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA