Ermenistan, Azerbaycan, Fransa Ve AB Prag'da Dörtlü Zirve Yapacak

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Çekya’nin baskenti Prag’da düzenlenecek olan Avrupa Siyasi Toplulugu Toplantisi’nda Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile dörtlü zirve yapacaklarini belirtti.

Ermenistan, Azerbaycan, Fransa Ve AB Prag'da Dörtlü Zirve Yapacak
Çekya’nin baskenti Prag’da 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Siyasi Toplulugu Toplantisi’nda Ermenistan, Azerbaycan, Fransa ve Avrupa Birligi (AB) arasinda dörtlü zirve yapilacagi açiklandi. Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan yaptigi açiklamada, Prag’da Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile dörtlü zirve yapacaklarini belirtti.

Pasinyan, “Ben, Azerbaycan Cumhurbaskani, Fransa Cumhurbaskani ve AB Konseyi Baskani arasinda dörtlü bir görüsme planlaniyor” ifadelerini kullanarak, söz konusu toplantinin kesin tarihini belirtmedi. Pasinyan ve Aliyev en son 31 Agustos’ta Michel’in arabuluculugunda Belçika’nin baskenti Brüksel’de bir araya gelmisti.

Öte yandan Prag’da 27 AB ülkesinin yani sira 17 AB üyesi olmayan Avrupa ülkesinin davet edildigi toplanti toplantiya Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA