Çaresiz Anne-Baba Otizmli Çocuklarinin Egitimi Için Destek Istiyor

Gaziantep’te 12 yasindaki otizmli çocuklarinin hiperaktif yapida oldugunu, sürekli öfke patlamasi yasadigini, kendisine ve çevreye zarar verdigini söyleyen çift, çocuklarinin egitimi için destek istedi.

Çaresiz Anne-Baba Otizmli Çocuklarinin Egitimi Için Destek Istiyor
Gaziantep’te yasayan Abdullah-Güllü Kaya çifti, 12 yasindaki otizmli çocuklari Ahmet’in rahatsizligi nedeniyle zor günler geçiriyor. Daha önce tedavi çabalarina ragmen iyilesmeyen Ahmet’in ailesi, yetkililerden yardim istiyor. Otizmli çocuklarinin kendisine ve çevreye verdigi zarar nedeniyle ne yapacaklarini bilmediklerini belirten baba, tedavi edilmemesi durumunda Ahmet’in daha büyük zararlara sebebiyet vermesinden korktuklarini ifade etti.



"Kontrol etmekte güçlük yasiyoruz, sik sik öfke nöbetleri geçiriyor"

Açiklamalarda bulunan Abdullah Kaya, "12 yasindaki oglum Ahmet otizm hastasi. Evde sürekli esyalara zarar veriyor, her seyi kirip döküyor. Bazen kendisine ve bize de zarar veriyor. Bunun disinda çevreye de milletin esyalarina da araçlarina da zarar veriyor. Rahatsiz oldugu için kontrol etmekte güçlük yasiyoruz. Sik sik öfke nöbetleri geçiriyor ve gece gündüz hiç durmadan hareket ediyor. Ben daha önceleri çalisiyordum ama oglumun rahatsizligi nedeniyle artik çalisamiyorum. Ben çocugumun hem tedavi edilmesini hem de egitilmesini istiyorum" dedi.



"Bir anne olarak sadece otizmli çocugumun egitimini istiyorum"

Anne Güllü Kaya ise, "Bir anne olarak sadece otizmli çocugumun egitimini istiyorum. Oglum rahatsizligi nedeniyle yerinde duramiyor, kendisine, çevreye, bize ve kardeslerine zarar veriyor. Yani evde kullanabilir dogru düzgün esyamiz kalmadi, hepsine zarar verdi. Bazi esyalarimiza zarar vermesin diye asma kilit kullanmaya basladik" diye konustu.

Kaya, oglunun egitimi için Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’den ve Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’ndan destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA