Trump'in Bazi Resmi Belgeleri Beyaz Saray'da Tuvalete Attigi Iddia Edildi

Eski ABD Baskani Donald Trump’in, Baskan oldugu dönemde konutu olarak kullandigi Beyaz Saray’da, bazi resmi belgeleri tuvalete attigi iddia edildi.

Trump'in Bazi Resmi Belgeleri Beyaz Saray'da Tuvalete Attigi Iddia Edildi


New York Times gazetesinden Maggie Haberman’in yazdigi, eski ABD Baskani Donald Trump hakkinda, "Güven Adami: Donald Trump’in dogusu ve Amerika’nin çöküsü" adli kitap bugün okuyucuyla bulusuyor. Trump’in yönetimde oldugu döneme dair dikkat çekici detaylarin paylasildigi kitapta, Trump’in Beyaz Saray konutundaki personelinin tuvalette resmi belgeler olduguna inanilan kagit parçalari buldugu belirtildi.

Haberman’in kitabina göre, Beyaz Saray konutundaki personelin düzenli araliklarla tuvaleti tikayan kagit tomarlari kesfettigi ve Trump’in bu kagitlari tuvalete atarak sifonu çekmeye çalistigi kaydedildi.

Geçtigimiz aylarda eski Baskan Trump’in Florida’da yer alan Mar-a Lago’daki malikanesine FBI ajanlari tarafindan baskin düzenlenmisti. Baskanlik Kayitlar Yasasina aykiri olarak resmi belgeleri yok etmeye çalistigi ortaya çikan Trump hakkinda sorusturma açilmisti.

Komplo teorileri nedeniyle avukatlarina güvenmedi

Kitapta, Trump’in 2020 seçimlerinde ABD Baskani Joe Biden’in kazanmasinin hemen ardindan eski New York Belediye Baskani ve kisisel avukati olan Rudy Giuliani’yi aradigi belirtildi. Trump’in Giuliani’ye, “Rudy yetki sende, çilginca islerde dahil olarak istedigin her seyi yapabilirsin, umurumda degil” dedigi öne sürüldü.

Kitapta, Trump, Giuliani’ye "Benim avukatlarim berbat" seklinde sikayette bulundugu ifade edilerek, Trump’in komplo teorilerine kendini kaptirdigi, danismanlari ve avukatlarina güvenmedigi ortaya koyuldu.

Kizi ve damadini isten kovacakti

Kitapta ayrica, Trump’in, Beyaz Saray’da görev yaptigi sirada basdanismanlari olan kizi Ivanka Trump ile damadi Jared Kushner’i Twitter üzerinden isten çikarmak üzere oldugu aktarilarak, Trump’in damadi Kushner’i küçümsedigi ve onunla alay ettigi de ileri sürüldü. Trump’in kizi ve damadini isten çikarma hareketi, Beyaz Saray’da dönemin Özel Kalem Müdürü olan John Kelly tarafindan engellenmisti.

Covid-19’a yakalandiginda ölümden korktu

Haberman’i kitabinda, Trump’in Ekim 2020’de Covid-19 virüsüne yakalandigi dönemde ölüm korkusuna kapildigi aktarildi. Kitapta, Trump’in Covid-19 nedeniyle imajini ve siyasi motivasyonlarini olumsuz etkilediginden endise ettigi için çevresindeki yardimcilardan maskelerini çikarmalarini istedigi belirtildi.
Kaynak: İHA