AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ün Resim Sergisi Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nde Yerini Aldi

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün eserlerinden olusan resim sergisi, Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda sanatseverlere sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri’nin sanatin gelismesine çok büyük katki sagladigini söyleyen Öztürk, “Ülkemizde sanatla ilgili çok güzel seyler oluyor” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk'ün Resim Sergisi Beyoglu Kültür Yolu Festivali'nde Yerini Aldi


AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün eserlerinden olusan “Ara Düsler” isimli resim sergisi Beyoglu’nda açildi. Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda Kültür ve Turizm Bakanligi isbirligiyle düzenlenen sergiye Beyoglu Belediyesi Galatasaray Sanat Galerisi ev sahipligi yapti. “Ara Düsler” resim sergisine AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün yani sira, Beyoglu Kaymakami Mustafa Demirelli, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ve çok sayida sanatsever katildi.

Serginin açilisinda konusan Sabri Öztürk, sanatin iyilestirici bir gücü oldugunu söyleyerek, Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nin sanatin gelismesine katki sagladigini ifade etti.



“Ülkemizde sanatla ilgili çok güzel seyler oluyor”

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk yaptigi konusmada, “Ben sanatin iyilestiriciligine, insanlari birlestirdigine inaniyorum. Bu anlamda sanat evrenseldir. Hangi siyasi görüsten olursa olsun insanlari ortak bir paydada topluyor. Iste bu vesileyle âcizane ürettigimiz eserleri sizlere sunmaktan çok mutluyum. Dilerim begenirsiniz. Gerçekten ülkemizde sanatla ilgili çok güzel seyler oluyor. Beyoglu Kültür Yolu Festivali ile basladi.

Çanakkale’ye, Diyarbakir’a, gelecek yil baska illere de yayiliyor. Ankara’da su an devam ediyor. Hakikaten birçok sanatçinin eserlerinin sergilendigi, birçok alanda etkinliklerin yapildigi çok güzel bir festival. Nerede yasiyorsak resimler daha çok orayla ilgili. Yogunlukla Karadeniz’den, Giresun’dan resimler var, baska yerler var. Deniz insanlari, kayiklar, sehir, yaylalar, tarimla ugrasan insanlar var. Istanbul var, Ankara var. Dilerim begenirsiniz” dedi.



“Beyoglu Kültür Yolu Festivali ile Istanbul’umuz kültür ve sanatla daha da özdeslesecek”

Festivalin Beyoglu ve Istanbul’da kültür ve sanatin gelisimine katki sagladigini söyleyen Beyoglu Kaymakami Mustafa Demirelli ise, “Inaniyorum ki Beyoglu Kültür Yolu Festivali ile birlikte Beyoglu’muz, Istanbul’umuz, zaten kültür ve sanatla hemhal olmus ilçemiz çok daha özdeslesecek. Bu festival sayesinde sanatçilarimiz ve sanatseverlerimiz bulusacak. Bugün kiymetli milletvekilimizin resim sergisi için bir araya geldik. Birazdan, sergi açilisindan sonra sanatkar milletvekilimizin o çok degerli resimlerini, tablolarini görme imkani sunacagiz” diye konustu.



“Beyoglu’nda sanat var”

Beyoglu’nun geçmisten bu yana kültür ve sanatla iç içe olan bir yer oldugunu belirten Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kültür sanat vizyonunu ortaya koyan ve Atatürk Kültür Merkezi’nden baslayip Galataport’a kadar devam eden alandaki Beyoglu Kültür Yolu etkinlikleri anlaminda önemli bir sergiye de buraya bugün ev sahipligi yaparak açilisini gerçeklestiriyoruz. Beyoglu Kültür Yolu Festivali uluslararasi bir festival. Türkiye’nin ve dünyanin en önde gelen festivallerinden biri. Bu yönüyle de Türkiye’deki diger Kültür Yolu Festivallerine ilham kaynagi olan bir festival. Beyoglu’nda sanat var, yasiyor ve yasatiliyor. Beyoglu’nda sanat, kültür var olmaya devam edecek. Bugün hem hukukçu, hem milletvekili hem de sanatçi kimligiyle Sabri Öztürk aramizda. Diger eserlerinden bilgi sahibi oldugum kadariyla daha çok doga temali bir yaklasimi var. Kendisine basarilar biliyorum. Beyoglu’nda sanat galerilerimizde kendisine ev sahipligi yapmaktan büyük bir onur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Sergi 1-23 Ekim tarihleri arasinda açik olacak

Konusmalarin ardindan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, beraberindekilerle birlikte resim sergisini gezdi. Öztürk, resimleri hakkinda tek tek bilgi vererek hikayelerini anlatti. Öztürk’ün “Ara Düsler” resim sergisi 1-23 Ekim tarihleri arasinda ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA