Turistik Dogu Ekspresi Seferleri Aralik Ayinda Yeniden Basliyor
Turistik Dogu Ekspresi seferlerinin aralik ayinda yeniden baslayacagini belirten Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “2022 yilsonu hedefimizi tekrar revize ediyoruz. 50 milyon turist 44 milyar dolar olarak yilsonu hedefimizi tekrar yukari yönlü revize etmis oluyoruz." seklinde konustu.

Açilis konusmalari ardindan gazetecilerin sorularini cevaplandiran Bakan Ersoy, Turistik Dogu Ekspresi seferlerinin aralik ayinda yeniden baslayacagini belirtti.
Bakan Ersoy, “Turistik Dogu Ekspresi seferlerinin aralik ayinda tekrardan basliyor. Gündeme alindi Ulastirma Bakanligimiz tarafindan. Pandemiden dolayi bir ara verilmisti. Simdi yogun bir sekilde Turistik Dogu Ekspresi baslayacak” dedi.
Türkiye’yi ziyaret eden turist sayisinin 2019 yilindan sonra en yüksek rakama ulasildigini kaydeden Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Sene basindaki hedefimiz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelirdi. Ancak subat sonun da Karadeniz’deki çatisma ortamiyla biraz moraller bozulmustu. Herkes hedefleri asagi dogru revize edecegimizi beklerken biz yukari dogru revize ettik. Ilk revizyonu 28 Temmuz’da yaptik ve hedef 47 milyon turist, 37 milyar dolar olarak yukari yönlü revize ettik. Yilsonu hedefimizi tekrar revize ediyoruz, 50 milyon turist 44 milyar dolar olarak yilsonu hedefimizi tekrar yukari yönlü revize etmis oluyoruz." seklinde konustu.
Mehmet Nuri Ersoy, gelismelerin yilsonu hedefinin ne kadar gerçekçi oldugunu gösterdigine isaret ederek, su bilgileri verdi:
"Çok basarili bir ekim ayi geçti. Bana bütün havalimanlarindan, bütün kapilardan gecelik rapor geliyor. Muhtemelen 2019 rakamlariyla basa bas veya biraz üstünde kapatacagiz. 2019 yili biliyorsunuz bizim rekor sayida turist agirladigimiz yildi. Pandemi ve Karadeniz’deki çatisma ortamina ragmen aslinda sürecin ne kadar iyi yönetildigini, verilerin rekor kirdigimiz yila çok yaklastigini burada net bir sekilde görüyoruz." dedi.
