Yenimahalle'de Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Cumhuriyet’in 99’uncu yil dönümü, Yenimahalle’de coskuyla kutlandi.

Yenimahalle'de Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Yenimahalle Belediyesi, Cumhuriyet’in 99’uncu yil dönümünü Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar’in öncülügünde kutladi. Baskan Yasar’in belediye önündeki Atatürk büstüne çelenk koymasi ile baslayan kutlamalar, daha sonra Baskan Yasar ve siyasi parti temsilcilerinin Murat Karayalçin Kent Meydani’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk koymasi ile devam etti. "Bugün hangi konumdaysak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz" diyen Yasar, “99 yil önce hanedanligi ve padisahligi bir kenara itip demokrasiyi getiren ve Cumhuriyet mesalesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, diger Islam ülkelerinden farkli olarak genciyle yaslisiyla bir ulus olmamizin önünü açmistir. Bugün hangi konumda olursak olalim bu konumu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslarinin bize emanet ettigi demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dört bir yani isgal edilmis, yokluklar içerisinde yasayan bir ulustan demokratik, laik ve tam bagimsiz bir ülke olusturan tek liderdir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Bugün onun sayesinde 99’uncu yilini kutladigimiz Cumhuriyetimiz ilelebet yasayacaktir. Yasasin Cumhuriyet, yasasin Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri” dedi.



Cumhuriyet konvoyu Yenimahalle sokaklarinda

Ardindan Cumhuriyet Bayrami kutlamalari, belediyenin Brotherhood Motorcycle Club ve Ankara Volkswagen Fun Club ile ortak etkinligi olan Cumhuriyet konvoyu ile devam etti. Yollara dökülen yüzlerce motosiklet ve Vosvos’un adete renk cümbüsü olusturdugu korteje, vatandaslar da yol kenarlarindan el sallayarak selam verdi. Konvoyla birlikte Vosvos Parki’na geçen Baskan Yasar, Vosvos Lokali’nde Volkswagen Fun Clup tisörtü imzaladi ve Ankara Volkswagen Fun Clup Baskani Olgun Sensoy’dan tesekkür plaketi aldi.

Yenimahalleli vatandaslarin yogun katilim gösterdigi bayram kutlamalari, Baskan Yasar önderliginde olusturulan bayram konvoyunun ilçeyi dolasmasiyla gün boyu devam etti. Yenimahalle sokaklarini karis karis dolasan Cumhuriyet konvoyu, ilçe sakinlerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusunu doyasiya yasatti. Cumhuriyet konvoyuna ellerinde Türk bayraklari ile eslik eden ilçe sakinleri, Cumhuriyet Bayrami coskusuna evlerinin balkon ve camlarindan el sallayarak ortak oldu.
Kaynak: İHA