Talas Festivali'nde Cumhuriyete Özel Gün

Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen Talas Festivalinin ikinci günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramina özel programlarla geçti. Cumhuriyet yürüyüsü, edebiyatimizin 100. yili ve “Türkiye’nin Gençleri Türkiye’yi Konusuyor” programlariyla milli bayram dolu dolu kutlandi.

Talas Festivali'nde Cumhuriyete Özel Gün
Ilk gün ’Bosna Kapilarini Açin’ sergisiyle kapilarini aralayan Talas Festivalinde gençlere rol model olacak isimlerin bulusmalari gerçeklesti. Ünlü oyuncu Ümit Erdim, Gri Koç Akademi kurucusu youtuber ve yazar Gökhan Müftüoglu ile MusCar kurucusu Mustafa Akan gibi isimlerin bulusmalariyla hareketlenen festival, aksam ise türkülerin sevilen ismi Elif Buse Dogan’in muhtesem konseriyle devam etti. Festival çerçevesinde ikinci gün ise Cumhuriyet Bayramina özel hazirlanan etkinliklerle hiz kazandi. 7/24 Kütüphanede düzenlenen günün ilk programinda ‘100 Yil Konusmalari’ çerçevesinde edebiyat dünyasinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Narli tarafindan edebiyatimizin bir asri masaya yatirildi. Erciyes Kültür Merkezinde gerçeklesen ’Türkiye’nin Gençleri Türkiye’yi Konusuyor’ programda ise radyocu ve youtuber Adem Metan, sair, senaryo yazari ve tv programi sunucusu Ismail Kiliçarslan ile edebiyatçi yazar Selahattin Yusuf, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in da yer aldigi salonda tecrübelerini gençlerle paylasti. Günün bir baska programinda ise Atatürk Bulvarinda cumhuriyetin 99. yili münasebetiyle 7’den 70’e herkesin katildigi yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüse katilanlar ellerinde bayraklar, dillerinde marslarla Cumhuriyet Bayramini doyasiya kutladi.

Günün sonunda ise Türk müziginin sevilen gruplarindan Incesaz’in sahne aldigi konserde cumhuriyete özel sarkilar dinleyicilerden tam not aldi.
Kaynak: İHA