Sultangazi'de 3 Ton Hamsi Dagitildi

Sultangazi’de düzenlenen Rize Tanitim ve Hamsi Festivali’nde 3 ton hamsi dagitildi. Vatandaslara balik-ekmek dagitan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, "Insanlarin topragindan, bagindan, örf ve adetinden kopmamasini istiyoruz" dedi.

Sultangazi'de 3 Ton Hamsi Dagitildi
Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Rizeliler Derneginin düzenledigi Rize Yöresel Ürünler ve 5. Hamsi Festivali bugün basladi.

Rize’nin yöresel lezzetlerinin, ürünlerinin, kemençe ve horonunun tasindigi festivalde vatandaslara 3 ton hamsi dagitildi.

“Memleket günlerimizi çok önemsiyoruz”

Memleket günlerine önem verdiklerini söyleyen Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, “Sultangazililer hamsiyi çok özledi. Bugün 3 ton hamsi var. Dagitmak ile bitmez. Bugün Sultangazililer hamsiye doyacak. Sadece hamsi diye bakmayalim. Rizelilerin örf ve adetleri, gelenek, görenekleri birbirine olan bagliliklari oldukça önemli. Biz bunu Sultangazi’de önemsiyoruz. Memleket günlerimizi çok önemsiyoruz. Insanlarin topragindan, bagindan, örf ve adetinden kopmamasini istiyoruz. Bugün de Rizeliler o yönlerini gösterdiler. Onlara tesekkür ediyorum” dedi.



“Böyle güzel günleri seviyorum”

Festivale gezmeye gelen Safiye Fazlioglu, “Böyle güzel günleri seviyorum. Gelemesem bile seviyorum. Çünkü takip ediyorum bu güzel günleri. Bu organizasyondan da haberim vardi. Içeriden tereyagi ve peynir almistim. Alabilirsem hamsi de yemek isterim” seklinde konustu.

Festival konusmalarinin ardindan Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, Sultangazi Rizeliler Dernegi yöneticileri horon tepti.
Kaynak: İHA