Pursaklar'da Cumhuriyetin Kurulusunun 99'Uncu Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi

Pursaklar Belediyesi, Devlet Tiyatrolari Pursaklar Sahnesinde düzenledigi organizasyonda vatandaslar, Cumhuriyetin kurulusunun 99’uncu yil dönümünü coskuyla kutladi.

Pursaklar'da Cumhuriyetin Kurulusunun 99'Uncu Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi
Cumhuriyetin kurulusunun 99’uncu yil dönümü kutlamalarina Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin ve çok sayida vatandas katilim sagladi. Devlet Tiyatrolari Pursaklar Sahnesindeki 99’uncu yil dönümü kutlamalari programi, Baskan Ertugrul Çetin’in günün anlam ve önemine binaen yaptigi konusmanin ardindan basladi.



"Yasadigimiz tüm badireleri ragmen birlik ve beraberligimizden hiç ödün vermedik"

29 Ekim’in Türk milletinin onur ve gurur günü oldugunu belirten Belediye Baskani Ertugrul Çetin, "Cumhuriyetimizin kurulusunun 99’uncu yil dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha kutlamanin onurunu ve gururunu hep birlikte yasiyoruz. Yasadigimiz tüm badirelere ragmen birlik ve beraberligimizden hiç ödün vermedik. Birligimize, beraberligimize ve kardesligimize kasteden her türlü saldirilara dün oldugu gibi bugün de yarin da gögüs gerecegiz. Yarinlarin daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirligiyle insa edebilmek için hep birlikte çalismaya, gayret göstermeye devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için topraga kanlarini döken sehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Tüm hemsehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Baskan Çetin’in konusmasinin ardindan siir dinletisi, halk oyunlari, Seymen gösterileri ile programa devam edildi. Son olarak sahneye çikan baskentin sevilen sanatçilarindan Ankarali Mahmut, salonu dolduran Pursaklar halki ile birlikte sarkilarini seslendirerek coskuyu zirveye tasidi.

Büyük bir cosku içerisinde geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinin sonunda gerçeklestirilen çekilisle de 99. yila özel 99 çekilisle programa katilan vatandaslara çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA