Cumhuriyet'in 99. Yilini 1744 Rakimli Dinek Dagi'nin Zirvesinde Kutladilar

Kirikkale’de 1744 rakimli Dinek Dagi’na yürüyen vatandaslar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yil dönümünü zirvede kutladi.

Cumhuriyet'in 99. Yilini 1744 Rakimli Dinek Dagi'nin Zirvesinde Kutladilar
Kirikkale Valiligi tarafindan Cumhuriyet Bayrami’nin 99. yil dönümü dolayisiyla 1744 rakimli Dinek Dagi’nda yürüyüs etkinligi düzenlendi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu öncülügünde kamp alanindan tirmanisa geçen vatandaslar, ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklariyla dagin zirvesine ulasti. Yürüyüsün ardindan Jandarma Komando Birligi, Polis Meslek Yüksek Okulu ögrencileri ve vatandaslarla birlikte Türk bayragi açan Vali Tekbiyikoglu, Cumhuriyet’in 99. yil dönümünü kutladi. Kutlama etkinliginin ardindan da Jandarma Komando Birligi tarafindan zirvede Türk bayragi açilarak, "Komando Marsi" söylendi.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, seref defterini imzaladiktan sonra, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Cumhuriyet’imizin 99. yil dönümünün hemen ertesi günü gençlerimiz ve sporcularimiz ile beraber 1744 rakimli Dinek Dagi zirvesinde dostlarimiza ve düsmanlarimiza birligimizi dirligimizi göstermek için bir araya geldik ve bu tirmanisi gerçeklestirdik. Hep beraber yasasin Cumhuriyet diyoruz" ifadesini kullandi.

Yürüyüs etkinligine Cumhuriyet Bassavcisi Ibrahim Keskin, Baliseyh Kaymakami Sançar Batuhan Kurdu, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Jandarma Komutani Kidemli Albay Baris Cücen, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Evren Yogurtçu ve Gençlik ve Spor Müdürü Hamza Günes katildi.

Kaynak: İHA