Cumhuriyet Bayrami Tiri, Coskuyu Tüm Toroslar'a Yaydi

İçel’in merkezi ilçesi Toroslar Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Tiri, ilçenin dört bir yanini gezerek bayram coskusunu gün boyu caddelere, sokaklara ve evlere tasidi.

Cumhuriyet Bayrami Tiri, Coskuyu Tüm Toroslar'a Yaydi
Cumhuriyetinin kurulusunun 99. yil dönümü, Toroslar Belediyesinin gezici bayram tiri ile bu yil da coskuya dönüstü. 7’den 70’e herkes, tüm neseleriyle evlerinin, isyerlerinin önünden, pencere ve balkonlarindan bu coskuya ortak oldu. Marslar ve sarkilar esliginde sehir turu atan kortej, ilçede bayram havasi estirdi.

Korteje eslik eden herkese Türk bayragi hediye edilirken çocuklar, gençler ve vatandaslar da alkislariyla ve Türk bayraklariyla cumhuriyeti kutladi. Aksam saatlerine kadar süren kutlamalarda Toroslar halki hep birlikte saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi’ni okudu.

"Cumhuriyet bizim karakterimizdir"

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, bu coskuya ortak olan tüm hemsehrilerine tesekkür ederek, “Biz hep birlikte Türkiye’yiz” dedi.

“Cumhuriyet bizim karakterimizdir” diyen Yilmaz, cumhuriyete ve degerlerine sonsuza kadar sahip çikacaklarini söyleyerek, “Cumhuriyet coskusunu evlerimize, isyerlerimize ve ulasabilecegimiz her noktaya tasimak aziz sehitlerimize ve kahraman gazilerimize verebilecegimiz en büyük armagandir. Bu yil da gezici tirimiz ile bayram kutlamalarina renk kattik. Tüm neseleriyle bu coskuya ortak olan herkese tesekkür ediyorum. Cumhuriyetimizi ve vatanimizi korumak, bagimsizligimizin sembolü bayragimizi göklerde her daim dalgalandirmak hepimizin en büyük sorumlulugudur. Inaniyoruz ki, milletimiz bu bilinçle cumhuriyetini ve milli egemenligini sonsuza dek koruyacak ve sahip oldugumuz degerlere bagliligini her daim devam ettirecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA