Bursa Sanatin Ve Eglencenin Merkezi Oluyor

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Mert Firat Bursa’da kültür sanat merkezi açmak için insaat sektörünün önde gelen firmalarindan biri ile anlasma imzaladi.

Bursa Sanatin Ve Eglencenin Merkezi Oluyor
Türkiye’de insaat, turizm ve perakende sektörlerinde her geçen gün ivmelenen bir stratejiye sahip olan Atis Sirketler Grubu’nun en önemli projelerinden DownTown, kültür, sanat ve eglence alanlarinda Türkiye’nin en önemli girisimleri olan DasDas ve Hupalupa ile gerçeklestirdikleri isbirliklerinin ayrintilarini açikladigi bir basin toplantisi düzenledi.

Downtown Bursa’nin sehrin her alandaki cazibe merkezi olma hedefiyle adimlarina hiz veren Atis Sirketler Grubu CEO’su Ahmet Atis, DasDas’in kurucularindan ünlü oyuncu Mert Firat ve Hupalupa Genel Müdürü Merve Timurlenk Sengül’le isbirligi anlasmasi imzalamak için bir araya geldi. Atis Sirketler Grubu Yönetim Kurulu Baskani Hüsamettin Atis ve Pars Toprak A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez’in de katildigi toplantida, DasDas Performans Sanatlari Merkezi ve Hupalupa Aile Eglence Merkezi için ilk imzalar atildi. Imza törenlerinin açilis konusmasini gerçeklestiren Ahmet Atis, DasDas ve Hupalupa gibi alaninin lideri ve yenilikçi disiplinlere sahip kurumlar ile birlikte proje üretmekten dolayi son derece mutlu olduklarini dile getirdi. Atis, “DasDas bizim kültür-sanat ile ilgili yaptigimiz yatirimlarin ilk ayagi idi ve bizim için çok güzel bir baslangiç oldu. Eskiden ‘Bursa’da yapacak bir sey yok, Istanbul’a gidelim’ derdik. Biz DasDas ile birlikte bu akimi tersine çevirmek istiyoruz. DasDas ile isbirligimiz sadece Bursa ile de sinirli kalmayacak, Bodrum ve Ingiltere ile ilgili de atilimlarimiz olacak. Yasam merkezi, artik sadece ticari bir yapi degil, tüm sehrin sahiplenmesi gereken bir kamusal alandir. Hupalupa ile kurguladigimiz eglence merkezimiz ise neredeyse tüm AVM’nin potansiyelini yüklenen bir konumda. Ailelerin yalnizca çocuklarini eglendirecegi degil, hep birlikte vakit geçirebilecekleri bir sekilde kurgulandi. Bu iki markayi DownTown markasi ile yan yana koymak bizim için gurur kaynagidir” seklinde konustu.

Her yil turnelerle birlikte 600’den fazla etkinlik çerçevesinde 500 bin’den fazla sanatsever fiziksel olarak dokunan bir marka olan DasDas’in Kurucularindan ünlü oyuncu Mert Firat isbirligi imzalarinin ardindan yaptigi konusmada su açiklamalara yer verdi: “Bu proje ilk çizildigi günden beri firmanin bu hayali nasil hayata geçiririz fikrinin pesinde kostuk. Hem vizyonlarimizin hem de gönüllerimizin bulustugu bir proje oldu. Bursa, tiyatroda çok büyük tarihsel izler barindiriyor ve çok degerli sanat üretimlerinin izlerini tasiyor. Biz DasDas Bursa ile Istanbul’u ve tüm bölgeyi Bursa’ya çekmeyi amaçliyoruz. Buradaki projede Bursali sanatçilari ve onlarin üretimlerini de dünya ile bulusturacagiz. DasDas Bursa’da 540 kisilik tiyatro salonumuz, bin kisinin gezebilecegi müzemiz ve iki bin kisinin ayni anda izleyebilecegi bir konser alanimiz olacak. Ayrica XMedia ile de dijital sanati, sanatseverler ile bulusturuyor olacagiz. Bir an önce açilisi yapmak istiyoruz. Su anda görünürde olan açilis tarihimiz Mart ayi. Açilista sürprizler ile dolu bes günlük bir galamiz da olacak.”

Toplantida söz alan Hupalupa Genel Müdürü Merve Timurlenk Sengül ise amaçlarinin en yeniyi, en iyiyi insanlarla bulusturmak oldugu için Bursa’nin en cesur ve yenilikçi projesi DownTown’da yer aldiklarini söyledi.

Sirketin vizyonu ile çaginin bir adim ötesinde kurgulanan projenin basarisinin Bursa ile sinirli kalmayacagini söyleyen Sengül, “DownTown Projesi’nde de Atis ile birlikte, her yastan misafire ailecek ve arkadaslariyla deneyimleyebilecekleri, içinde; sporun, dijital teknolojilerin ve dünyadaki en yeni eglence trendlerinin bulundugu dev bir dünya insa ediyoruz” seklinde konustu.

Pars Toprak A.S. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez de DownTown Müze çerçevesinde Bursa’da külliyeleri bulunan Osmanli padisahlarinin eserlerinden ve hikayelerinden olusacak dijital bir sergi de planladiklarini belirtti.

Erdönmez, hayata geçirilecek DasDas, Hupalupa ve dijital sergilerle, tam anlamiyla bir cazibe merkezine dönüsecegini sözlerine ekledi. Sanatçi Mert Firat ve esi Idil Firat’la birlikte, merkez bünyesindeki müzeyi de ziyaret ederek, Bursa’ya geldigi dönemlerde Atatürk’ün de bindigi klasik araçlari inceledi.
Kaynak: İHA