Biga'da Cumhuriyet Doga Yürüyüsü Yapildi

Çanakkale’nin Biga ilçesinde Cumhuriyet Doga Yürüyüsü yapildi.

Biga'da Cumhuriyet Doga Yürüyüsü Yapildi
Biga’da Cumhuriyet Doga Yürüyüsü yapildi. Biga’nin Abdiaga mesire alaninda düzenlenen yürüyüse Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Hüseyin Servi, Ilçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Orman Isletme Müdürü Ihsan Tunç, isletme sefleri, AK Parti Ilçe Baskani Nihat Borazan, MHP Ilçe Baskani Salih Altinkaya, Kent Konseyi Baskani Metin Tatli, Bigtay yürüyüs grubu, Kizilay ekibi katildi.

Orman Bölge Müdürü Enver Demirci yaptigi açiklamada, "Ilçemizde bulunan selale eko turizm rotasi yaklasik 5 kilometre mesafede dogal ormanlar içerisinde bulunmaktadir. Tescili ise Orman Genel Müdürlügü tarafindan yapilan eko turizm güzergahi. Bu bölgedeki uygulamalari Biga Belediyemiz ile birlikte ortaklasa yaptik. Bugün de Biga Kent Konseyimizin organizasyonlugunda çok güzel bir etkinlik oldu. Yaklasik bin kisilik bir katilimla gerçeklesti. Ben tüm katilimcilara tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan ise sunlari kaydetti:

"Bigali hemsehrilerimiz ve gençlerimiz ile birlikte Cumhuriyet Doga Yürüyüsümüzü gerçeklestiriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini rahmetle, minnetle aniyoruz. Ecdadimiza saygi anlaminda yürüyüsümüzü tamamladik. Tüm katilimcilara tesekkür ediyoruz."

Yürüyüste, çekilise katilanlara çadir, kamp sandalyesi, sirt çantasi hediye edildi.
Kaynak: İHA