Baskan Oktay Açiklamasi 'Marmaris Ikinci Yüzyila Hazir'

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Marmaris’te coskuyla kutlandi. Marmaris Belediyesi’nin organize ettigi fener alayinda bayrak ve mesalelerle yürüyen binlerce kisi bayram coskusunu yüreginde hissetti. Can Gox’un konser verdigi kutlamalarda yaptigi konusmada “Marmaris ikinci yüzyila hazir mi?” diye soran Belediye Baskani Oktay’a binlerce kisi hep bir agizdan ‘evet’ yanitini verdi.

Baskan Oktay Açiklamasi 'Marmaris Ikinci Yüzyila Hazir'


29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 99’uncu yil dönümü Marmaris’te coskuyla kutlandi. Marmaris Belediyesi’nin organize fener alayi ve cumhuriyet konserinde binlerce kisi bayram coskusunu yasadi. Aksam saat 20.00’de Ketenci Otel önünde baslayan etkinliklerde ilk olarak DJ performansi sergilendi. DJ Muzo’nun yayinladigi sarkilarla cosan vatandaslar gönüllerince dans etti. Etkinlik sirasinda otelin çatisindan sarkitilan Atatürk ve Türk Bayragi ile uçurulan balonlar büyük alkis aldi. Ardindan fener alayi basladi.

Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, CHP Marmaris Ilçe Baskani Zekican Balci, IYI Parti Ilçe Baskani Ali Toksoy, belediye baskan yardimcilari ve binlerce Marmarisli ellerinde bayraklarla marslara ve sarkilara eslik ederek yürüdü. 100’er iki ve 200 metrelik bir bayragin açildigi ve Türk Chooper motosiklet grubunun basini çektigi kortejin yürüyüsü Atatürk Meydani’nda sona erdi.

Marmaris Belediyesi’nin organize ettigi Cumhuriyet konserinde ünlü Anadolu Rock sanatçisi Can Gox sahne aldi. Cem Karaca, Baris Manço, Ahmet Kaya, Ferdi Özbegen gibi unutulmaz isimlerin sarkilarini yorumlayan sanatçiya binlerce kisi eslik etti.

Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay da Can Gox’a tesekkür etmek ve halkin bayramini kutlamak için sahneye çikti. “99 yil önce bugün bagimsizligimizi, onurumuzu ve özgürlügümüzü armagan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere tüm silah arkadaslarina ve sehitlerimize saygiyla minnetle aniyorum” diyen Oktay, “99 yil boyunca birçok sekilde farkli zamanlarda cumhuriyetimiz hep saldiriya ugradi. Hala da bu saldirilarla ilgili çok ciddi süphelerimiz var. Ama bu saldirilar hiçbir zaman bu basariya ulasmadi. Bunlarin basariya ulasmamasinin tek sebebi Cumhuriyet sevgisinin, Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin kalplerimize islemis olmasi ve oradan hiçbir sekilde sökülemeyecegidir” ifadesini kullardi.

"Önümüzde büyük bir sinav var"

Konusmasinda ikinci yüzyil vurgusu yapan Oktay, Cumhuriyet’in 100. yilini, yil boyu devam edecek kutlamalar yapacaklarini belirterek “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilina gidecegiz. Önümüzde tarihi bir sinav var. Ben bu sinavi basariyla verecegimize eminim. Ikinci yüzyila gerçek anlamda demokrasi, gerçek anlamda Cumhuriyet, gerçek anlamda Mustafa Kemal’in askerleri olarak girecegiz. Bunu hep birlikte basaracagiz” diye konustu.

“Marmaris ikinci yüzyila hazir mi?” diye soran Oktay’a binlerce kisi hep bir agizdan ‘evet’ yanitini verirken “Yolumuz Cumhuriyet yolu olsun” diyerek sözlerini bitiren Oktay sanatçi Can Gox’a günün anlam ve önemine dair bir hediye takdim etti. Daha sonra izleyicilerden cep telefonlarinin isigini açmasini istenirken Baskan Oktay ve Can Gox bu muhtesem manzarayla fotograf çektirdi. Kutlama Can Gox’un konseriyle cosku içinde devam etti.
Kaynak: İHA