Bahçelievler'de Cumhuriyet Bayrami Coskusu

Cumhuriyetin kurulusunun 99. Yil dönümü, Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlemis oldugu bir dizi etkinlikle coskuyla kutlandi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla kamu binalari meydani Atatürk Aniti önünde çelenk sunma töreniyle baslayan etkinlikler, Cumhuriyet Korteji’nin ardindan Serdar Ortaç konseriyle devam son buldu.

Bahçelievler'de Cumhuriyet Bayrami Coskusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda Bahçelievler Belediyesi öncülügünde etkinlikler düzenlendi.

Atatürk aniti önünde baslayan Çelenk sunma törenine Bahçelievler Kaymakami Dr. Mehmet Boztepe, Garnizon Komutani Personel Yarbay Tugran Akarsu, Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir’in yani sira ilçe protokolü ve vatandaslar katildi.

Düzenlenen çelenk sunma töreninin ardindan, çok sayida kisinin katildigi Cumhuriyet Korteji düzenlendi.

Haznedar Meydandan baslayan korteje, vatandaslar marslar ve Türk bayraklariyla eslik etti. Milli Egemenlik Parki’nda son bulan korteji bazi vatandaslar balkonlarindan selamladi. Milli Egemenlik Parki’nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami özel konserinde söz alan Bahçelievler Belediye Baskani Dr. Hakan Bahadir, ‘’Çok güzel bir gün. Çok güzel bir gece. 29 Ekim 2022 Cumhuriyetimizin 99’uncu kurulus yil dönümü. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun, var olsun. Tam 99 yil önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari mecliste Cumhuriyeti ilan ettiler. Yeni Türkiye Cumhuriyetimizin temellerini attilar. Imzaladilar ve bu yeni Türkiye Cumhuriyetini, genç Türkiye Cumhuriyetini bizlere hediye ettiler. Tarihin sonuna kadar ilelebet payitaht kalmasini rabbimden diliyorum.’’ dedi.

29 Ekimin Türkiye tarihinde bir baska öneminin olduguna da dikkat çeken Baskan Bahadir, ’’ Bugün bir farkli olay da var bilmiyorum, dikkatinizi çekmistir 99’uncu Yilimizdan 100’üncü Yilimiza giderken, Türkiye ikinci kez ne üretti araba üretti. Dikkat edin ikinci kez diyorum daha önce devrim diye bir araba üretmislerdi, onu biliyorsunuz ki yok ettiler. Dediler ki Türkiye Cumhuriyetinin çapi bu kadardir, bu kadar gidebilir daha büyüyemez, sanayi devrimini yapamaz ve o yüzden ayni sekilde uçaklara yaptiklari gibi milli yerli uçaklarimizi yerin altina gömdükleri gibi onu da gömdüler. Bugün biliyorsunuz TOGG diye dünya çapinda elektrikli olaraktan üretilmis baslangicindan itibaren bir aracimiz var. O banttan çikti Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan kullandi. Hayirli ugurlu olsun arkadaslar.’’ Diye konustu.

Belediye Baskani Hakan Bahadir’in konusmalarinin ardindan Milli Egemenlik Parkinda ünlü sanatçisi Serdar Ortaç, Cumhuriyet özel konserinde sahne aldi. Katilimin yogun oldugu konserde Ortaç, sevenlerine keyifli anlar yasatti.
Kaynak: İHA