Anlamli Yürüyüste Jandarmamin 'Çelik Kanatlar'i Nefes Kesti

Kurtulus Savasi’nda cepheye cephane tasimak için kullanilan Istiklal Yolu’nda düzenlenen anma yürüyüsünde Jandarma Genel Komutanligina bagli ‘Çelik Kanatlar’in uçus gösterisi nefesleri kesti.

Anlamli Yürüyüste Jandarmamin 'Çelik Kanatlar'i Nefes Kesti
Kurtulus Savasi boyunca Inebolu’ya deniz yoluyla gelen cephanenin kagnilarla cepheye ulastirilmasinda kullanilan Istiklal Yolu’nda sehitleri anmak ve kurtulus zaferini kutlamak amaciyla yürüyüs düzenlendi.

Etkinlige katilan vatandaslar, Çankiri’nin Ilgaz ilçesine bagli Kiyisin köyünden baslayarak Istiklal Yolu’nda 5 kilometre yürüdü. Yürüyüs sonrasinda Kiyisin köyünde anma programi düzenlendi.

Törene Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Garnizon Komutani Tuggeneral Salih Büyük, Çankiri Cumhuriyet Bassavcisi Oguz Sükrü Ener, Il Jandarma Komutani Albay Yusuf Mutlu Genç, Ilgaz Kaymakami Osman Oguz Eksi, ilçe belediye baskanlari, STK ve siyasi parti temsilcileri, vatandaslar katildi.



“Atatürk’ün çizmis oldugu yolda muasir medeniyetler seviyesine çikarak ülkemizi bir üst lige hep beraber tasiyacagiz”

Törende konusan AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, “Bugün burada 100. yilin ilk gününde sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldugumu beyan etmek istiyorum. Bu günleri bize yasatan Inebolu’dan baslayip Kastamonu Ilgaz, Çankiri, Kalecik, Ankara’da mühimmatlari yetistirip evlatlarin üzerindeki giysileri mermilere koyan, mühimmatlara koyan Nene Hatunlari, Serife Bacilari rahmetle yad ediyorum. Insallah bu dönem Türkiye yüzyili. Kurucu akilla baslayan Cumhuriyetimiz yükselis akliyla 100 yilina adim adim devam edecek. Insallah hep birlikte Atatürk’ün çizmis oldugu yolda muasir medeniyetler seviyesine çikarak ülkemizi bir üst lige hep beraber tasiyacagiz” dedi.



“Bu ruhu, istiklalin ruhunu insallah gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük vazifemiz olacak”

Istiklal Yolu’ndaki ruhu gelecek nesillere aktarmak için bu tarz etkinliklerin genisletilecegini ifade eden Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, “Bugün insallah burada istiklale giden yolda çok büyük emeklerin, gayretlerin sarf edildigi ve aslinda dün büyük bir coskuyla idrak ettigimiz Cumhuriyetimizin kurulusunun 99. yil dönümüne büyük katki sunmus olan Istiklal Yolu’nda hep beraber bir aradayiz. Bugün bizleri bir araya getiren Allah’a hamd olsun. Bu programi her yil daha da genisleterek, daha genis bir katilimla özellikle genç kardeslerimizin de bizlere eslik etmesiyle bu vatanin bugünlere nasil geldigini nasil emekler sarf edildigini yaklasik bir buçuk saatlik sürede yürüdügümüz düz yolda kanilarla Inebolu’dan alinmis olan cephanenin cephe hattina nenelerimizin, bacilarimizin, gençlerimizin, yaslilarimizin, çocuklarimizin emekleriyle, gayretleriyle nasil ulastirildigini anlatmaya gayret edecegiz. Bu ruhu, istiklalin ruhunu insallah gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük vazifemiz olacak. Vatan, millet ve devletimiz bugünlere kolay gelmedi ama büyük bir basariya imza atildi. Bunu da insanlarimiz ilmek ilmek isleyerek gerçeklestirdi. Insallah bundan sonra önümüzdeki yüzyili, Türkiye yüzyilini su anda aramizda bulunan genç kardeslerimiz insa edecek ve bizden sonrakilere gelecek nesillere çok daha güzel bir Türkiye’yi bugünü bizlere geçmislerimizin biraktigi gibi birakacaklar” diye konustu.



’Çelik Kanatlar’ nefes kesti

Protokol konusmalarinin ardindan Jandarma Genel Komutanligi Mehteran Birligi tarafindan mehter konseri verildi.

Konser vatandaslar tarafindan büyük ilgi ile dinlendi. Daha sonra Jandarma Genel Komutanligi Havacilik Baskanligi’na ‘Çelik Kanatlar’ ekibi tarafindan yapilan uçus gösterisi nefesleri kesti. Zeybek oynayan helikopterleri ilgi ile izleyen vatandaslar o anlari cep telefonlari ile ölümsüzlestirdi. Büyük ilgi gören gösteri sonrasinda vatandaslar, dakikalarca uçus ekibini alkisladi.
Kaynak: İHA